βουλευτής-της-νδ-έδωσε-την-ημερομηνία-887151
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.06.2022 | 13:05

Βουλευτής της ΝΔ έδωσε την ημερομηνία των εκλογών

O Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούν στις δημόσιες τοποθετήσεις για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας και εκλογές το καλοκαίρι του 2023. Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι στις κλειστές συσκέψεις ήδη γίνεται προγραμματισμός πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο. Εξάλλου και η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τον Τσίπρα μάλιστα να το θεωρεί δεδομένο.

Βουλευτές της ΝΔ διαρρέουν «δεξιά και αριστερά» πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών και το ίδιο πράττουν κυβερνητικά στελέχη σε «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους.

Όμως ο «γαλάζιος» βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγακας, έκανε ένα βήμα παραπέρα. Μίλησε για εκλογές, έδωσε ημερομηνίες και μάλιστα δημόσια. Σε τηλεοπτική συνέντευξη!

«Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία», τόνισε μεταξύ άλλων το βράδυ της Πέμπτης στο Kontra24.

Ερωτηθείς για την άρνηση του πρωθυπουργού να μιλήσει για πρόωρες εκλογές, ο κ. Γιόγακας είπε: «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι».