«Βράζουν» οι «καραμανλικοί» κατά Μητσοτάκη! -Συμμάχησαν με Σαμαρά;

  • Απο Aftodioikisi News
  • 9 Απριλίου 2021 - 19:32
  • Comments Off

«Βράζουν» οι «καραμανλικοί» κατά Μητσοτάκη! -Συμμάχησαν με Σαμαρά;

Πολλές αναταράξεις, γκρίνια και βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επέφερε η «σύγκρουση κορυφής» μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή για την εξωτερική πολιτική και ειδικά για τη συμφωνία του Ελσίνκι.

Το Κίνημα Αλλαγής έσπευσε να πάρει θέση για να υποστηρίξει τον Κώστα Σημίτη.

Στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, δεν υπήρξε ιδιαίτερη προθυμία συμμετοχής στην αντιπαράθεση των δύο πρώην πρωθυπουργών.
Για τους «καραμανλικούς» θεωρούνταν αυτονόητο ότι κυβέρνηση και κόμμα θα στήριζαν απόλυτα τον πρωθυπουργό της παράταξής τους.

Δεν είδαν αυτό που ήθελαν.

Αντιθέτως, είδαν την κυβερνητική εκπρόσωπο να μην θέλει να πάρει θέση και τη στάση της Πειραιώς να συνοψίζεται, όπως λέγεται, στη φράση ..«ποιος Σημίτης;»

Και για αυτό έχουν εξαγριωθεί έχουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, βγει στα κάγκελα.

Οι «Σημιτικοί» υπουργοί

Γιατί δεν είναι μόνο η απροθυμία που, όπως λέγεται, υπάρχει για την άσκηση κριτικής στον Κώστα Σημίτη.

Είναι και το γεγονός ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπουργοί σε θέσεις κλειδιά πίνουν νερό στο όνομα του πρωθυπουργού του ΠαΣοΚ.

Ενδεικτικό είναι το ξέσπασμα του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

«Είναι απολύτως σαφές ότι τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφων, ανθρώπων των media, ακαδημαϊκών ή και τεχνοκρατών είδε το φως το αληθινόν, έλαβε Πνεύμα επουράνιον και προσχώρησε στη ΝΔ, είτε ενεργώς, είτε γενικώς υποστηρικτικώς. Πολλοί όμως εξ αυτών, δυστυχέστατα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις παλιές του θέσεις δημιουργώντας ως εκ τούτου μια σύγχυση, όσον αφορά στις πραγματικές θέσεις και πραγματικές προθέσεις και πολιτικές του δικού μας ιδεολογικού και πολιτικού χώρου. Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι παρεμβάσεις και του κ. Καραμανλή και του κ. Σαμαρά, κατά καιρούς, για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους» δήλωσε (Radio North 98)

Συνεννόηση Καραμανλή – Σαμαρά

Αυτό που πάντως σχολιάζεται είναι η αναφορά, στη δήλωση που έκανε ο Κώστας Καραμανλής, στον Αντώνη Σαμαρά που επίσης διαφωνούσε με τη στρατηγική Σημίτη στα εθνικά θέματα.

Ακούγεται έντονα ότι η αναφορά αυτή είναι πολύ πιθανό να έγινε μετά από συνεννόηση μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στο Μ. Μαξίμου.

Που μεταξύ άλλων δείχνει ότι η κινητικότητα και οι επαφές μεταξύ των στελεχών που πρόσκεινται στους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ, δεν είναι τυχαία.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!