«Σιωπητήριο» στους ΑΝΕΛ από τον Καμμένο

Με το Σκοπιανό ως βασικό ζήτημα επί τάπητος, εν όψει και της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια την Πέμπτη αλλά και με βασικό επικοινωνιακό στόχο «να κλείσουν τα στόματα» σχετικά με τα όσα συζητούνται τις τελευταίες μέρες περί ρήγματος στη σχέση Τσίπρα – Καμμένου, πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας θα συναντηθούν σήμερα στο Μαξίμου.

Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος έχει επιβάλει «σιωπητήριο» στους βουλευτές των ΑΝΕΛ μέχρι το τέλος της σημερινής συνάντησης, ενώ πληροφορίες θέλουν η «απαγόρευση» δηλώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων να συνεχιστεί μέχρι τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Πρέπει παράλληλα να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποφύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, μετά τις δηλώσεις του από το Βουκουρέστι, περί «ομηρίας» των 2 στρατιωτικών που αδειάστηκαν αρχικώς από τον αναπληρωτή του υπουργό Φώτη Κουβέλη – αναφέρθηκε σε «υπερτροφικό» λόγο – και αρκετές μέρες αργότερα δικαιολογήθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως «μεταφορικές».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε κάθε περίπτωση θεωρείται κρίσιμη, ειδικά αν δεν υπάρξει μια κοινή δήλωση που θα επαναφέρει την ομαλότητα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Πάντως τα τα σενάρια για εκλογές το προσεχές φθινόπωρο, αμέσως μετά την έξοδο από το μνημονιακό πρόγραμμα δίνουν και παίρνουν στο πολιτικό σκηνικό.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΑΝΕΛ, ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ