Πως οι δήμαρχοι της Αττικής... "κατατρόπωσαν" τον Απ. Τζιτζικώστα! - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Φεβρουάριος
Back

Πως οι δήμαρχοι της Αττικής… “κατατρόπωσαν” τον Απ. Τζιτζικώστα!

Όσο πλησιάζει η μάχη για την προεδρία της ΝΔ, τόσο φαίνονται οι ελλείψεις, αλλά και τα πλεονεκτήματα των υποψηφίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεγάλων πλεονεκτημάτων, αλλά και μειονεκτημάτων, είναι η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι βέβαιο πως έχει μεγάλη διεισδυτικότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, αυτή από μόνη της όχι μόνο δεν αρκεί, αλλά πιθανότατα και να εξανεμιστεί, αν δεν καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο Λεκανοπέδιο. Μια μάχη που μέχρι τώρα την χάνει.

Ενδεικτική είναι η οργανωτική αποτυχία των εμφανίσεων του Περιφερειάρχη στο Λεκανοπέδιο, εκεί όπου τελικά, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.  Όπως σημειώνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δυο συγκεντρώσεις στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα, που προκάλεσαν απογοήτευση στο επιτελείο Τζιτζικώστα, καθώς δεν είχαν κόσμο.

Στην Καλλιθέα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη Γλυφάδα ο Γιώργος Παπανικολάου, ως εκ των πλέον “επώνυμων” καραμανλικών, βρίσκεται απέναντι από το δίδυμο Τζιτζικώστα-Παπαμιμίκου, για τον πρόσθετο λόγο ότι με τον σημερινό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν, όταν και ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τον είχε καθαιρέσει από την οργάνωση της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ysterografa.gr.

Η μάχη του Λεκανοπεδίου ήταν η πλέον κρίσιμη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και γι’ αυτό, όπως επισημαίνει ο “Μικροπολιτικός”, στο επιτελείο Τζιτζικώστα καταγράφεται γκρίνια για την αποτυχία του Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος είχε αναλάβει την προώθηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Αττική.

Πάντως είναι γεγονός ότι αν το κλίμα δεν βελτιωθεί αισθητά για τον Απ. Τζιτζικώστα στις γειτονιές της Αθήνας, τότε ο Περιφερειάρχης κινδυνεύει με ήττα…

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!