Ποιον θέλουν για αρχηγό της ΝΔ τα επιτελεία των Καραμανλή και Σαμαρα – Ποια η θέση του Απ. Τζιτζικώστα

Λίγες μόνο μέρες απομένουν για την εκλογή του νέου προέδρου στη ΝΔ και οι μονομάχοι προσπαθούν να πάρουν όσο καλύτερη θέση γίνεται, λίγο πριν το finish.

Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία και για τους ίδιους, ο τρόπος που θα κινηθούν τα «βαριά χαρτιά» της γαλάζιας παράταξης και ιδιαίτερα οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Αν και κανείς από τους δύο δεν έχει τοποθετηθεί, ωστόσο, μπορούμε να σκιαγραφήσουμε τις προθέσεις τους, από τους άμεσους συνεργάτες τους και τον τρόπο που κινούνται.

Ενδεικτικά παραδείγματα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή είναι οι Ευάγγελος Αντώναρος και Γιώργος Βλάχος και, σε ένα δεύτερο επίπεδο, οι Πέτρος Μολυβιάτης και Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέραν των δημόσιων παρεμβάσεών του, έχει καθημερινή επικοινωνία με μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας και καραμανλικά στελέχη, υπερτονίζοντας την ανάγκη εκλογής του Β. Μεϊμαράκη, σύμφωνα με τα «parapolitika.gr».

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Βλάχος, αν και πρωταγωνίστησε στις ζυμώσεις βουλευτών της Ν.Δ. για «πάγωμα» των διαδικασιών διαδοχής και διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, ήταν τελικώς καταλυτικός παράγοντας για την απόσυρση του σχεδίου, δίνοντας σύμφωνα με πληροφορίες «γραμμή» από την Παναγή Κυριακού. «Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα είχε τώρα νόημα», ήταν το μήνυμα που έστελναν οι καραμανλικοί πυρήνες.

Στην κατεύθυνση της παρασκηνιακής στήριξης κινείται και ο θεματοφύλακας του καραμανλισμού, Π. Μολυβιάτης, ενώ, αν και δεν παίρνει θέση, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τονίζει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του: «Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι ο Τζιτζικώστας έχει ρεύμα».

Σημειώνεται ότι ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αν και αρχικά φαινόταν να προκρίνει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, τώρα κρατά ουδέτερη στάση, με αρκετούς να πιστεύουν ότι τελικά θα στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Με αυτόν τον τρόπο, στην ουσία, η λεγόμενη «καραμανλική πτέρυγα» αν και με τον τρόπο της «στηρίζει» Μεϊμαράκη, ωστόσο, φαίνεται πως έχει ανοιχτές γέφυρες και με τον Απ. Τζιτζικώστα, για τον οποίο δεν παραγνωρίζει ότι έχει «ρεύμα».

«Στρατόπεδο» Σαμαρά

Σε ό,τι αφορά το σύστημα Σαμαρά, όπως αποκάλυψε το «Secret», ο Γιώργος Μουρούτης δίνει ατύπως τις επικοινωνιακές συμβουλές του στον Αδωνι Γεωργιάδη, φροντίζοντας παράλληλα να προμοτάρει και την υποψηφιότητά του στα social media ενώ έδωσε το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, ο στενός συνεργάτης του Μεσσήνιου πολιτικού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε συζητήσεις του για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να προτιμά για την ηγεσία του κόμματος τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα, το «πνευματικό παιδί» του διαχρονικού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και μέχρι πρότινος επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Σπύρος Καπράλος, ανέλαβε πόστο στο επικοινωνιακό επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ έδωσε το «παρών» και στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην Αθήνα. Τον τελευταίο στηρίζει και ο άνθρωπος του κλίματος Σαμαρά στη Μεσσηνία, Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΝΔ, ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!