Ο καθηγητής που «έκανε Έλληνες» τους Αντετοκούνμπο (φωτο)

Ο καθηγητής (νομικός και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) Άγγελος Συρίγος ήταν εκείνος που βοήθησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Συγκεκριμένα, ο κ. Συρίγος, που είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθηνών, το 2013 ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών είχε είχε ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, ώστε σε χρόνο ρεκόρ, στις 9 Μαΐου (2013), τα αδέλφια Αντετοκούνμπο να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Το γεγονός θυμήθηκε με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, υπό τον τίτλο: Η ημέρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε Έλληνας πολίτης», ο ίδιος ο καθηγητής:

Τον Μάιο του 2013 οι αδελφοί Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο έγιναν Έλληνες πολίτες. Όταν γεννήθηκαν είχαν δηλωθεί ως ανιθαγενείς. Όταν συμπλήρωσαν τα 18 τους χρόνια, βάσει του νόμου, απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα. Είχαν τότε δηλώσει: «είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο, έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας, την Ελλάδα»

Ο Γιάννης και ο Θανάσης τιμούν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Χαίρομαι που βοήθησα κι εγώ τότε, στην αρχή…, καταλήγει στην ανάρτησή του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!