Ο Κ. Καραμανλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «γάντια από τα Σέρας»

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 1 Μαΐου 2021 - 13:30
  • Comments Off

Ο Κ. Καραμανλής ο ΣΥΡΙΖΑ και τα  «γάντια από τα Σέρας»

Το θέμα το ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, οι τομεάρχες Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς και Χρ. Γιαννούλης οι οποίοι στήριξαν τα όσα ισχυρίζονται σε έγγραφα της ΟΣΥ. Η ιστορία αφορά γάντια ατομικής προστασίας. Τα οποία, αν καταλάβαμε καλά, το υπουργείο προμηθευόταν, αρχικά, από εταιρία στην Αττική. Αλλά υπήρξε και νέος διαγωνισμός. Που αυτή τη φορά  τον κέρδισε άλλη εταιρία. Που δίνει τα γάντια, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ,4 φορές πιο ακριβά.

Η εταιρία αυτή έχει, έδρα τις Σέρρες. Την εκλογική περιφέρεια του υπουργού. Και η οποία, μόλις τον Ιούλιο 2020 είχε επεκτείνει το καταστατικό της για την εμπορία και ειδών μέσων ατομικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται, «στις 16 και 18 Μαρτίου 2020 η ΟΣΥ με δύο αλλεπάλληλες παραγγελίες προμηθεύτηκε 470 χιλιάδες γάντια προς 3 και 4 ευρώ την εκατοντάδα, αντίστοιχα, από εταιρεία στην Αθήνα. Λίγο αργότερα η ΟΣΥ αποφασίζει να προχωρήσει σε νέα παραγγελία αλλάζοντας όμως προμηθευτή. Και βρίσκει την εταιρεία από τις Σέρρες από την οποία προμηθεύεται 12.000 κουτιά γάντια των 100 τεμαχίων προς 10 ευρώ το κουτί στις 4 Αυγούστου 2020.  16.000 κουτιά γάντια των 1 00 τεμαχίων προς 12,25 ευρώ το κουτί στις 1 3 Απριλίου 2021 Έτσι λοιπόν ενώ στην αρχή της πανδημίας η ΟΣΥ αγόραζε γάντια σε κουτιά των 100 τεμαχίων με 3 ευρώ το κουτί σήμερα έναν χρόνο μετά αγοράζει με 12 ευρώ το κουτί» Εντάξει, όπως και να το κάνουμε, ακούγονται περίεργα όλα αυτά.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΟΣΥ, ΓΑΝΤΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!