μαξίμου-αυτοδιοικητικές-εκλογές-μιλ-1206460
ΟΤΑ | 06.10.2023 | 10:21

Μαξίμου -αυτοδιοικητικές εκλογές: Μιλάνε για α’ γύρο αλλά φοβούνται τον β’

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε προεκλογική «επιστράτευση» καλεί το Μαξίμου για τον β΄ γύρο των εκλογών.

Μπορεί προς τα έξω το επιτελείο της ΝΔ να προωθεί, μέσω γνωστών ΜΜΕ και δημοσκόπων,  το μήνυμα «πάμε για νίκη και στις 13 Περιφέρειες» και στους μεγάλους Δήμους από την πρώτη Κυριακή, αλλά στο γαλάζιο στρατόπεδο ξέρουν καλά και με βάση τα αντικειμενικά δημοκοπικά δεδομένα… ότι αυτό είναι ανέφικτο.

Χαρακτηριστικό είναι και το ρεπορτάζ του  aftodioikisi.gr που αναφέρεται σε «φόβο του β’ γύρου» για Μπακογιάννη, Χαρδαλιά.

Αυτό το σκηνικό ενός γενικότερου «γαλάζιου φόβου» προκύπτει και σε μια σειρά μεγάλων δημοσκοπήσεων που έχει διενεργήσει το Aftodioikisi.

Κάπως έτσι των «φρονίμων τα παιδιά» στο Μαξίμου, «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»!

Οι πληροφορίες λένε ότι δόθηκε αυστηρή εντολή σε υπουργούς και στελέχη να κρατήσουν το πρόγραμμά τους «κενό» την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μεταβούν στις (πολλά κατά τα φαινόμενα) περιοχές όπου η τελική έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών θα κριθεί στον β΄ γύρο.

Η συγκεκριμένη εντολή λέει ότι «πρέπει πάση θυσία να στηριχθούν οι γαλάζιοι υποψήφιοι» και να γίνει προσπάθεια να ανατραπούν πιθανά αρνητικά αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες που θα χαλάσουν την εικόνα του κόμματος, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις εθνικές εκλογές .

Το μήνυμα-εντολή το έλαβαν ήδη οι υπουργοί.

Στη «μάχη», λέγεται ότι θα πέσουν κορυφαία στελέχη, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μάκης Βορίδης κ.ά.

Να περιμένουμε, λοιπόν,  να τους δούμε στους δρόμους την επόμενη εβδομάδα…

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.