Κουμουτσάκος: Αμυντικό δόγμα κατά της Τουρκίας με λίγο από «Sting» & «Police»

Τα «αμυντικά δόγματα» απέναντι σε …εχθρούς λαμβάνουν κατά καιρούς βαρύγδουπα ονόματα από τις εκάστοτε πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες. Ωστόσο η φαντασία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου μας ξεπέρασε…

Ο αναπληρωτής υπουργός εμπνεύστηκε το αμυντικό δόγμα της χώρας απέναντι στην Τουρκία από τον τραγουδιστή Sting, τον αρχηγό του συγκροτήματος «Police» και ένα από τα πιο γνωστά και …ερωτικά τραγούδια του συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος, περιέγραψε το “σχέδιο” της κυβέρνησης με τους στίχους του άγγλου μουσικού:  «Every breath you take and every move you make I’ll be watching you»… Η ελεύθερη μετάφραση είναθ «κάθε ανάσα που παίρνεις κάθε κίνηση που κάνεις θα σε παρακολουθώ»…

Ειφικότερα ο Γ. Κουμουτσάκος κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για την στρατηγική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας από την συχνότητα του καναλιού του Blue Sky. Όταν η κουβέντα έφτασε στο τι θα γίνει αν ξαναέρθει τουρκικό ωκεανογραφικό και προσπαθήσει να κάνει γεωτρήσεις, άφησε άφωνο το δημοσιογραφικό πάνελ: «Η Έλλαδα έχει ζωτικά συμφέροντα και ένοπλες δυνάμεις. Σε καταστάσεις έντασης όπως αυτές, πρέπει να ισχύει το δόγμα Sting, ξέρετε ποιος είναι ο Sting; Ο τραγουδιστής των Police. Ποιο είναι αυτό το δόγμα; Αυτό που έλεγε αυτό το τραγούδι, πολύ γνωστό σε όλους, κάθε σου αναπνοή και κάθε σου κίνηση εγώ θα την παρακολουθώ. Αυτό είναι το δόγμα που πρέπει…every breath you take,every move you make, Ι will be watching you, αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα».

Το δόγμα Sting, όπως περιγράφεται από τον υπουργό, στο 40’10”:

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ, STING, ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, POLICE


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]