Μεταναστευτικό: «Φάουλ» Πέτσα (και Μαξίμου;) στην ΚΕΔΕ  

Τουλάχιστον άκομψη χαρακτήριζαν στην aftodioikisi.gr, αιρετοί, μέλη της ΚΕΔΕ την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ΠΝΠ με την οποία, εν αγνοία των δημάρχων, επιτάσσονται εκτάσεις και κτήρια σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκοντας εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και ο πρωθυπουργός ζητούσε να «βάλουν πλάτη στο μεταναστευτικό».

Μάλιστα, το «φάουλ» του κυβερνητικού εκπροσώπους γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα από τα βασικά θέματα που έθεσαν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και Λάζαρος Κυρίζογλου ήταν ότι «δεν θέλουμε να βλέπουμε από τον Τύπο αποφάσεις της κυβέρνησης που μας αφορούν και προηγουμένως δεν έχουν συζητηθεί μαζί μας». Στην συγκεκριμένη περίπτωση, για την ΠΝΠ, οι δήμαρχοι όχι μόνο δεν ερωτήθηκαν αλλά ούτε καν γνώριζαν.

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι γιατί ο κ. Πέτσας, έστω για λόγους πολιτικού τακτ, δεν περίμενε μερικές ώρες να έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση, και, κυρίως, αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, γνώριζαν για το χρόνο της ανακοίνωσης και δεν έκαναν κάτι για να την σταματήσουν.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΚΕΔΕ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΠΙΤΑΞΗ, ΦΑΟΥΛ, ΠΕΤΣΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!