Παρασκευή
26
Μάι
Back

Το «τέλος» των ΑΤΜ &  ο… Σκλαβενίτης «κόβουν» ψήφους σε δημάρχους (φωτο)

Το «τέλος» των ΑΤΜ &  ο… Σκλαβενίτης «κόβουν» ψήφους σε δημάρχους (φωτο)

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει ανά την Ελλάδα, σχετικά με τη συρρίκνωση υποκαταστημάτων Τραπεζών και τα «εξαφανισμένα» ΑΤΜ που ταλαιπωρούν κόσμο και βεβαίως για το ρόλο της αυτοδιοίκησης μπροστά σε αυτό το «φαινόμενο»

Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων, αυτή την περίοδο, ιδίως σε περιοχές που αποτελούν καλοκαιρινούς προορισμούς, είναι τεράστιες, καθώς κόσμος –και ιδίως επισκέπτες- αγανακτούν!

Κάποιοι δήμαρχοι, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος για την περιοχή τους έχουν κινητοποιηθεί, ενώ άλλοι –που δεν το έχουν κάνει ακόμη -δέχονται «πίεση» και «μηνύματα» στα social media από πολίτες που φτάνουν σε σημείο να μιλούν για «ψήφους και εκλογές»… ακόμη και για προθέσεις… μεταδημότευσης!

Δεν λείπουν φυσικά και οι κόντρες μεταξύ «ευνοημένων» και «μη ευνοημένων» κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών.

Μια τέτοια συζήτηση στα social media είχαμε πριν λίγες μέρες για το Πόρτο Ράφτη (Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας) και εκεί… «μπλέχτηκε» ακόμη και θέμα…Σκλαβενίτη!

Σε ερώτημα που έκανε πολίτης αναφέρει:

«Μετά την απομάκρυνση των υπ/των τραπεζών, έμειναν ελάχιστα ΑΤΜ στο Πόρτο Ράφτη. Το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στου Σκλαβενίτη, μετά κάποια μετατόπιση, εδώ και τέσσερις μέρες “λειτουργεί” αλλά χρήματα δεν δίνει. Δεν υπάρχει λύση στο [ισοδύναμο πληθυσμιακά, πολλαπλάσιο το καλοκαίρι] Πόρτο Ράφτη παρά να μεγαλώνουμε την ουρά στο Μαρκόπουλο….. Μήπως μπορεί ο Δήμος να κάνει κάποιο διάβημα;»

Οι απαντήσεις και τα σχόλια, ήταν καυστικά:

-«Μήπως κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να κάνουν μεταδημότευση; Μπας και φανούμε περισσότεροι…»

-«Συμφωνώ. Όλες οι υπηρεσίες (αστυνομία, σχολεία, τράπεζες, ανθρώπινο Δυναμικό) γίνονται βάση Πληθυσμού»

-«…Ποντάρουν στους Ψήφους»

-«Εδώ όλα πάνε με ρυθμούς χελώνας… έτσι ήταν πάντα»

– «Ελπίζω να μην εννοείτε πολιτισμένο το Μαρκόπουλο -σε αντίθεση με το απολίτιστο Πόρτο Ράφτη……»

Δείτε σχετικά:

Να σημειωθεί, ότι για το θέμα της συρρίκνωσης των τραπεζών και των ΑΤΜ, μετά από “φωνές” δημάρχων κινητοποιήθηκε και η ΚΕΔΕ, στέλνοντας επιστολές σε Σταϊκούρα και μεγαλο-Τραπεζίτες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!