Καταγγελία για δηλητηρίαση σκυλιών στην Αρκαδία

Με το παρόν email, αναγνώστρια – ακροάτρια του FLY κάνει λόγο για δηλητηρίαση-θανάτωση σκυλιών στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Ακολουθεί η καταγγελία:

Το πρωί της 12ης Αυγούστου 2019 στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας θανατώθηκαν με φόλα δύο σκυλάκια και για την ίδια μέρα υπάρχουν πληροφορίες, που πρέπει όμως να διερευνηθούν, για άλλα πέντε δηλητηριασμένα σκυλιά. Ελάχιστες μέρες νωρίτερα είχε θανατωθεί και άλλο σκυλάκι. Επίσης, πολλά γεγονότα εξόντωσης σκυλιών έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι άνθρωποι της Βλαχοκερασιάς που βίωσαν την απώλεια των αγαπημένων τους ζώων θρηνούν… Ο πόνος για το βίαιο τέλος της ύπαρξής τους, για τον αποχωρισμό, αλλά και αυτός που προκαλεί η ανάμνηση των ευτυχισμένων χρόνων που έζησαν μαζί τους είναι τεράστιος… Ένα αποτρόπαιο είδος ανθρώπου αποφάσισε να στερήσει τη ζωή των αγνών πλασμάτων και κάθε χαρά και χάρη και ομορφιά, έχοντας σχεδιάσει πολύ καλά και μεθοδικά την ανόσια πράξη του.
Πιστεύουμε ,ωστόσο, ότι, ίσως, κάποιες παραλείψεις και κάποια λάθη από την πλευρά του να υπάρχουν και ότι κάποιοι, επίσης, μπορεί να τον είδαν. Θεωρούμε, έτσι, ότι είναι ηθικό χρέος των ανθρώπων του χωριού, στην περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για τη δολοφονία των ζώων, να το αναφέρουν στην Αστυνομία Τριπόλεως, που από την πρώτη στιγμή έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πραγματοποιώντας συστηματικό έλεγχο εκεί που έλαβαν χώρα τα γεγονότα ( στους τόπους των μαρτυρίων).
Οφείλουμε να τονίσουμε, επίσης, και το άμεσο ενδιαφέρον του φαρμακοποιού του χωριού, του κυρίου Καμπυλαυκά, που ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για τη σωτηρία των ζώων και έκανε καθετί, προκειμένου να τα κρατήσει στη ζωή. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για τη βοήθεια που προσέφερε.
Η εγκληματική δράση που αναπτύχθηκε εναντίον των ανυπεράσπιστων ζώων στη Βλαχοκερασιά δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Αντίθετα, είναι αναγκαίο όλοι, το δημοτικό συμβούλιο της Βλαχοκερασιάς, οι άνθρωποί της και ο Δήμος της Τρίπολης, ο κατεξοχήν αρμόδιος για την προστασία των σκυλιών, να αποκτήσουν γνώση των συγκεκριμένων γεγονότων και να κατευθύνουν τη δράση τους προς τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του εγκληματία που έδρασε την 12η Αυγούστου και που μπορεί να πραγματοποιήσει τις ίδιες πράξεις και εναντίον των συνανθρώπων του.
Οι άνθρωποι που έχασαν τα σκυλάκια τους περιμένουν δικαίωση για τον άδικο θάνατό τους και θα αγωνιστούν γι’ αυτή…

Καταγγελία – Άρθρο: Νίκη Σπυροπούλου

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, ΑΡΚΑΔΙΑ, ΣΚΥΛΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!