ίος-ανεπαρκείς-οι-στάσεις-λεωφορείων-659080

Ίος: Ανεπαρκείς οι στάσεις λεωφορείων & απουσία πεζοδρομίων

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν στην aftodioikisi.gr από αναγνώστρια, η οποία επισκέφθηκε το νησί της Ίου και εκεί διαπίστωσε πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις στάσεις των λεωφορείων, αλλά και για την κατάσταση των πεζοδρομίων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην καταγγελία της που έστειλε και στον Δήμαρχο & Δημοτικό Συμβούλιο της Ίου, “οι στάσεις λεωφορείων κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο, όχι μόνο χωρίς σκίαση, αλλά χωρίς κάποιο σημείο, όχι για να καθήσει κανείς, αλλά να μπορεί να σταθεί όρθιος άνθρωπος χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του”. Σε ότι έχει να κάνει με δεύτερο  ζήτημα  η καταγγελία κάνει λόγω για απουσία πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να κινείται ο κόσμος ανάμεσα στα αυτοκίνητα κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Αναλυτικά η καταγγελία:

Προς το Δήμαρχο Ίου και το δημοτικό συμβούλιο

Αγαπητοί

επισκεφθήκαμε το όμορφο νησί της Ίου που σας έτυχε ως ιδιαίτερη πατρίδα και διαπιστώσαμε ανάμεσα σε αλλά και τα εξής:

1) στάσεις λεωφορείων κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο, όχι μόνο χωρίς σκίαση, αλλά χωρίς κάποιο σημείο, όχι για να καθήσει κανείς, αλλά να μπορεί να σταθεί όρθιος άνθρωπος χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

2) απουσία πεζοδρομίων. Ο κόσμος κινείται μέσα στα αυτοκίνητα και από θαύμα δε γίνονται θανατηφόρα καθημερινά. Ορδές νεαρών παιδιών περπατάνε ανάμεσα στα αμάξια τα καλοκαίρια, εδώ και χρόνια, όχι μόνο στο δρόμο Χώρα-Μυλοπότας, αλλά ακόμη και στο 1 χιλιόμετρο της παραλίας Μυλοποτας που θα ήταν εύκολο-φθηνό και γρήγορο έργο. Αλλά όχι: στο νησί σας γρήγορα γίνονται μόνο τα παράνομα κτίσματα.

Θα ήθελα λοπόν να με ενημερώσετε αρχικά βάση ποιας νομοθεσίας θεωρησατε επαρκεις τις στασεις λεωφορειων και τις θεσατε σε λειτουργια. Στο κρατος που εχουμε ο ελευθερος επαγγελματιας και με ενα μονο υπαλληλο ειναι απαραιτητο να εχει τεχνικο ασφαλειας και να ελεγχεται απο αυτον ανα μηνα και εσεις που που υποτιθετε οτι προσφερετε υπηρεσιες στους επισκεπτες απο ολο τον κοσμο και οχι μονο τους κατοικους του νησιου, δεν εχετε κανενα να σας ελεγχει και δεν εχετε προϋποθεσεις ασφαλειας?

Παρακαλω πρωτοκολληστε την επιστολη αυτη και απαντηστε μου το συντομοτερο