ποσυπ-500-μόνιμοι-διορισμοί-διοικητικών-1261337
ΔΗΜΟΣΙΟ | 01.04.2025 | 19:00

ΠΟΣΥΠ: 500 μόνιμοι διορισμοί διοικητικών, ΤΩΡΑ!

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,  Ι. Κατσαρό απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) με αίτημα τον άμεσο διορισμό διοικητικών υπαλλήλων για την κάλυψη και διεκπαιρέωση των γραφειοκρατικών υποθέσεων και αναγκών.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΣΥΠ:

κ. Γενικέ,

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι διαβεβαιώσατε τα Σωματεία Εκπαιδευτικών για την πραγματοποίηση  και φέτος 10.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Παράλληλα, στη συνάντησή σας με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές, συζητήσατε για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς. Όμως, ποιοι θα υλοποιήσουν αυτούς τους διορισμούς; Ποιοι θα υλοποιήσουν  τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών και όλες τις διοικητικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες έναρξης και λειτουργίας της νέας σχολικής χρονιάς;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Οι λιγοστοί, εξουθενωμένοι και αποκλεισμένοι από κάθε ανταμοιβή και  εξέλιξη,  διοικητικοί υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, πολλοί εκ των οποίων αναζητούν πλέον την διαφυγή τους σε άλλες υπηρεσίες μέσω κινητικότητας.

Η πραγματικότητα στις Περιφερειακές Υπηρεσίες:

  • 129 Περιφερειακές Υπηρεσίες λειτουργούν οριακά, αποκλειστικά χάρη στο φιλότιμο των υπαλλήλων τους, χωρίς πόρους, μέσα, επαρκή προσωπικό και προοπτική.
  • Σε 60 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, υπηρετούν λιγότεροι από 15 μόνιμοι υπάλληλοι.
  • 30 από αυτές σχεδόν υπολειτουργούν με λιγότερους από 10 υπαλλήλους.
  • 2500 οργανικές θέσεις παραμένουν κενές, ενώ ήδη αποχωρούν πολλαπλάσιοι υπάλληλοι από όσους προσλαμβάνονται, το 2024 είχαμε 74 συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων μας και μόλις 15 προβλεπόμενες προσλήψεις στον ετήσιο προγραμματισμό.

Παράλληλα, το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας απέκλεισε αιφνιδιαστικά τους εκπαιδευτικούς από τη δυνατότητα μετάταξης τους, στερώντας μας τη μόνη ουσιαστική πηγή στελέχωσης. Αλήθεια θα έλλειπαν από τα σχολεία οι μερικές εκατοντάδες μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί και μάλιστα στην διοίκησης της εκπαίδευσης;  Την ίδια στιγμή, που το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει, με τις χιλιάδες αποσπάσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών, που δεν καλύπτουν οργανικές και υπηρεσιακές ανάγκες αλλά προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!

Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην προκήρυξη 500 μόνιμων διορισμών μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΑ:

  • 129 θέσεις ΠΕ Διοικητικών (Νομικών)
  • 129 θέσεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας (και η καθαριότητα αποτελεί ζητούμενο)
  • 60 θέσεις ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής & 120 θέσεις ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ για τις 60 πιο υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
  • 71 θέσεις ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ για τα ΚΕΔΑΣΥ

Δεν δεχόμαστε το επιχείρημα  της δημοσιονομικής δυσχέρειας, όταν το Υπουργείο Παιδείας  είναι πλέον σε θέση να διορίζει 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς και να προσλαμβάνει χιλιάδες αναπληρωτές, κάθε έτος.

Διορίστε τώρα το απαραίτητο προσωπικό και αναλάβετε τις ευθύνες σας για την ομαλή, αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας.  Οι συνάδελφοι μας  δεν είναι αναλώσιμοι .

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε αυτές τις συνθήκες.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.