ΟΛΜΕ: Ζητά συνάντηση με Μητσοτάκη και εμβολιασμό εκπαιδευτικών στα ΕΚΦΕ

Επιστολές για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο Βουλής και τα κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλ η ΟΛΜΕ ενόψει της απαναλειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα δεκτό έγινε το αίτημα της ΟΛΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας να μπούνε ο εκπαιδευτικοί σε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον COVID19.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζει η ΟΛΜΕ, «οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ένα μικρό ποσοστό, αφού μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται κι αυτά με καθυστέρηση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μετά από τις έντονες πιέσεις της ΟΛΜΕ η Υπουργός Παιδείας προχώρησε σε ρύθμιση ώστε οι εκπαιδευτικοί, κατά ηλικιακή σειρά, να εμβολιάζονται, χρησιμοποιώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες τα εμβόλια τα οποία έχουν προγραμματισθεί καθημερινά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λόγους μη προσέλευσης όσων είχαν δηλώσει.

Παρ’ όλο που αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό μπορούν να συμβάλλουν, έστω κατά λίγο, στη λύση του προβλήματος, αν και φυσικά η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, παραμένει κύριο αίτημα της ΟΛΜΕ.

Παρατηρήθηκε επίσης το γεγονός να αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί των ΕΚΦΕ από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό στην προαναφερθείσα περίπτωση.

Επειδή και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους μαθητές, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των υπευθύνων ΕΚΦΕ.»

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΛΜΕ, ΕΚΦΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!