ΟΙΕΛΕ: Πληθαίνουν τα ιδιωτικά σχολεία που αμφισβητούν την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Στην καταγγελία ότι «τα τελευταία χρόνια δυστυχώς πληθαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία περιστατικά αμφισβήτησης  της Επετείου του Πολυτεχνείου», προχωράει η ΟΙΕΛΕ. Αφορμή για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  είναι, όπως τονίζει «η ανιστόρητη, προκλητική και παράνομη ενέργεια με ενδεχόμενη πολιτικοϊδεολογική σκοπιμότητα από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ‘ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ’»

Όπως καταγγέλει ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η Διοίκηση του σχολείου, ζητά από το Σύλλογος Διδασκόντων να παρακολουθήσει  σήμερα, ημέρα επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ομιλία με θέμα την ψυχολογία και το…στρατηγικό management!

Και η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ συνεχίζει:

«Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς πληθαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία περιστατικά αμφισβήτησης  της Επετείου του Πολυτεχνείου. Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες για εντολές ιδιοκτησιών σχολείων με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί καθόλου εκδήλωση, ή να λογοκριθεί με την αφαίρεση ποιημάτων, τραγουδιών και δρώμενων με «ανατρεπτικό» περιεχόμενο. Αυτή η τάση που συνεχώς ενισχύεται δεν είναι τυχαία και σχετίζεται με τη γραμμή σκλήρυνσης και απολυταρχισμού που επιβάλλεται στα ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ άλλων και για τον ιδεολογικό εκφοβισμό των εκπαιδευτικών. Και αν η κατηγορία περί ιδεολογικού εκφοβισμού  φαντάζει περίεργη, υπενθυμίζουμε τις πάμπολλες καταγγελίες που δεχθήκαμε από συναδέλφους τα τελευταία χρόνια για τις πιέσεις που δέχονταν, ώστε να ψηφίσουν το «ορθό», τόσο σε εθνικές εκλογές όσο και στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Όσο για το εν λόγω ιδιωτικό σχολείο, δεν είναι η πρώτη φορά που τους τελευταίους μήνες παραβιάζει τη νομοθεσία. Στην αρχή του σχολικού έτους επιχείρησε παράνομα και καταχρηστικά να απολύσει συνάδελφο με πάνω από τρεις δεκαετίες υπηρεσίας, ενώ αρνείται να εφαρμόσει διατάξεις του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, προσλαμβάνοντας νέους εκπαιδευτικούς, ενώ οι παλαιότεροι δεν έχουν συμπληρώσει το ωράριό τους.

Παρανομίες οι οποίες συνδυάζονται με ιστορικές επετείους που αφορούν τον αγώνα της νεολαίας για την δημοκρατία και την ελευθερία αποκτούν διπλή, συμβολική βαρύτητα. Τα ιδιωτικά σχολεία που περιφρονούν την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν παραβιάζουν απλώς έναν νόμο. Επιχειρούν να θέσουν σε αμφισβήτηση ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός εξυπηρετώντας τις πιο ακραίες, συντηρητικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις ενός τμήματος του πολιτικού κόσμου της χώρας, αντιλήψεις που μας γυρνούν σε σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει από τις εποπτικές αρχές της πολιτείας την παραδειγματική τιμωρία όσων παραβιάζουν το νόμο και όσων καταπατούν σημαδιακές στιγμές της ιστορίας μας και του ηρωικού αγώνα της ελληνικής νεολαίας», καταλήγει η ΟΙΕΛΕ.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΙΕΛΕ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!