Να απελευθερωθούν οι απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητούν οι θεσμοί

Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ζήτησαν οι θεσμοί στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Παράλληλα, ζήτησαν την κατάργηση του νόμου του Νίκου Φίλη, ο οποίος έθετε περιορισμούς στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Από την πλευρά του το υπουργείο παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει να γίνεται η εξέταση της αιτιολογίας των απολύσεων όχι από επιτροπή που έχει ορίσει το υπουργείο αλλά από νομικούς συμβούλους του κράτους.
Οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι ο νόμος του κ. Φίλη αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελεί παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Όπως αναφέρουν πηγές που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση υποστήριξαν ότι εάν τελικά παραμείνει η διαφωνία με τους θεσμούς τότε το όλο θέμα θα παραπεμφθεί σε «ανώτατο επίπεδο» προκειμένου να ληφθεί μία πολιτική απόφαση.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΕΣΜΟΙ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!