Κεραμέως: Έτσι θα γίνει, με 1,3 δισ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης

  • Απο Aftodioikisi News
  • 17 Ιουνίου 2021 - 14:12
  • Comments Off

Κεραμέως: Έτσι θα γίνει, με 1,3 δισ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης

Τις δράσεις που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, ύψους 1,3 δις ευρώ,  παρουσίασε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως που συνδέθηκε μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τη βιβλιοθήκη των 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών ανέφερε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης θα ακολουθήσει το τρίπτυχο

1. Ψηφιακός μετασχηματισμό της εκπαίδευση

2. Αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτιση

3. Στρατηγική για αριστεία και καινοτομία στα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στάθηκε ιδιαίτερα και στην αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών και την παροχή εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες και, μέσω του προγράμματος voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», σε νέους 4-24 ετών.

Επίσης στην περαιτέρω καλλιέργεια δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω νέων προγραμμάτων σπουδών και επιμορφώσεων αντιστοίχως, με όρους προσβασιμότητας για όλους και συμπερίληψης.

«Τους τελευταίους 15 μήνες, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει ένα τεράστιο άλμα όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τον οποίο ενισχύουμε περαιτέρω με τη στήριξη  του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να επιτύχουμε μια ολιστική ψηφιακή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με όρους συμπερίληψης, για τα παιδιά μας αλλά και για τις μελλοντικές γενεές», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]