ΑΔΕΔΥ:  Απαράδεκτες οι αγωγές κατά εκπαιδευτικών για τα self-test στα Γιάννενα

  • Απο Aftodioikisi News
  • 20 Ιουλίου 2021 - 11:27
  • Comments Off

ΑΔΕΔΥ:  Απαράδεκτες οι αγωγές κατά εκπαιδευτικών για τα self-test στα Γιάννενα

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ με αφορμή αγωγές κατά Διευθυντών Δημοτικών και Γυμνασίων, στα Γιάννενα, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στα σχολεία χωρίς self-test

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της σχετική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια κατάθεσης αγωγών εκ μέρους γονέων μαθητών σε βάρος Διευθυντών και Υποδιευθυντών (Δημοτικού και Γυμνασίου) στα Γιάννενα, επειδή εφάρμοσαν τον Νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς self-test» τονίζεται σε ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας δεν φρόντισαν να θωρακίσουν νομικά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (να θεσπίσουν π.χ. το ακαταδίωκτο, όπως έκαναν σε τόσες άλλες περιπτώσεις), οι οποίοι τώρα σύρονται στα δικαστήρια επειδή επιτέλεσαν το καθήκον τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να παράσχει, άμεσα, αφενός μεν  νομική στήριξη στους συναδέλφους, κάτι που προβλέπει ο Ν. 4795/21 για τους δημόσιους λειτουργούς, σε περίπτωση έγερσης αγωγής (στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους) από τρίτους, αφετέρου δε να κάνει παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τέλος, δηλώνουμε πως είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα τους στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, στην πρωτοφανή περιπέτεια που υφίστανται» υπογραμμίζεται

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΕΣΤ, ΑΔΕΔΥ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΑΓΩΓΕΣ, ΔΙΕΘΥΝΤΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]