ΣΥΠΑ: Τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της συγκρότησης των ειδικών εκλογικών συνεργείων

Να σταματήσει άμεσα το «απαράδεκτο καθεστώς της συγκρότησης των ειδικών εκλογικών συνεργείων», ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρεια Αττικής με επιστολή του, προς την Περιφερειακή Αρχή και την ΕΝΠΕ.

Ειδικότερα σημειώνει:

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε σκέψη για επανάληψη του ίδιου καθεστώτος, που επιβάλλατε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, με την ΚΥΑ, που εκδώσατε αφού:

Εκδώσατε την συγκεκριμένη ΚΥΑ, που ρυθμίζει τον αριθμό και την αμοιβή των συμμετεχόντων στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία μόλις 12 μέρες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα και να μην επαρκεί ο χρόνος της προετοιμασίας των εκλογών και να δημιουργούνται συνθήκες εξοντωτικής εργασίας καθώς και άνισης μεταχείρισης των συναδέλφων μας, αφού άλλοι απασχολούνται από την αρχή της αποστολής του εκλογικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α.
Ενώ είχαμε ζητήσει υπερδιπλασμό του αριθμού των υπαλλήλων, που θα καθορίζατε με την ΚΥΑ, ο οποίος θα συμμετείχε στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία και κατά κοινή ομολογία απαιτείτο, επιλέξατε να τον αυξήσετε κατ’ ελάχιστο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εξοντωτικοί όροι εργασίας για τους εργαζόμενους προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Περιφέρειες στην αρμοδιότητα αυτή.

Συνεχίζετε να διατηρείτε ένα νομικό πλαίσιο το οποίο διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί το έδαφος για τη διαιώνιση της «ημετεροκρατίας», αντιμετωπίζετε με άλλη λογική τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, από αυτούς των ΟΤΑ α’ βαθμού. Με δική σας ευθύνη σε κάποιους δίνετε την εκλογική αποζημίωση ως προεκλογικό δώρο!!!, κάποιους τους κρίνετε «ειδικούς» στο να κουβαλάνε τσουβάλια και κάποιους τους κρίνετε «μη ειδικούς»… και δεν μπαίνουν στα Εκλογικά Συνεργεία. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν κατ’ εσάς παραπάνω δικαιώματα, και κάποιοι άλλοι λιγότερα. Δημιουργείτε λοιπόν με το νομικό σας πλαίσιο τη βάση της ανισοτιμίας και του διαχωρισμού που πάνω της «πατάνε» οι Περιφερειακές Αρχές και να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση ως εργαλείο χειραγώγησης και ημετεροκρατίας.

Ζητάμε ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών η νέα απόφαση (ΚΥΑ) : να βγει έγκαιρα, ταυτόχρονα με την αποστολή του εκλογικού υλικού και να μην αφήνει περιθώρια αυθαιρεσίας, διακρίσεων, άνισης μεταχείρισης, πελατειακών σχέσεων, αδιαφανών διαδικασιών και εξοντωτικών όρων εργασίας των συναδέλφων μας
να καθορίζει ότι η επιλογή των εργαζομένων των Περιφερειών που θα μετέχουν στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, θα πραγματοποιείται με εναλλαγή, μετά από κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, εξαιρουμένων προφανώς αυτών που λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 30%.
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε για μια ακόμη φορά τη συνέχιση του ίδιου απαράδεκτου καθεστώτος.-

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΠΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!