ΜΑΠ: Έως την Δευτέρα η ΚΥΑ -Τι θα περιλαμβάνει

Έως την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η ΚΥΑ για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση* η ΠΟΠ-ΟΤΑ, η οποία συμμετείχε στην Επιτροπή του Νόμου 4483/2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην ΚΥΑ θα ορίζονται:

-Τα ΜΑΠ για κάθε ειδικότητα

-Πειθαρχικές ευθύνες για όσους δεν φέρουν σε πέρας την προμήθεια των ΜΑΠ σε δήμαρχο και διοικητικούς υπαλλήλους της διεύθυνσης προμηθειών

-Πρόστιμο το διπλάσιο του κόστους των ΜΑΠ για τα οποία δεν έγινε προμήθεια. Μάλιστα, το πρόστιμο θα παρακρατείται από τους ΚΑΠ.

-Ο τεχνικός ασφαλείας θα είναι πλέον ανεξάρτητο γραφείο που θα υπάγεται απευθείας στον δήμαρχο, για να μην διασπώνται οι ευθύνες

-Θα υπάρχει πρόβλεψη για υποχρεωτική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας μα ευθύνη του ίδιου του δήμου, η οποία θα συνεργάζεται με τεχνικό ασφαλείας και γιατρό εργασίας για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστήριζε ότι η ΚΥΑ μεταφέρεται «στην επόμενη Κυβέρνηση και στο επόμενο Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις Εκλογές του Ιουλίου». Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία της ΠΟΠ-ΟΤΑ, θα είναι η δεύτερη φορά που τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πιάνεται αδιάβαστη. Προηγήθηκε το φιάσκο με την κινητοποίηση για την 3Κ. 

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελευταία σύσκεψη της Επιτροπής του Νόμου 4483/2017, στην οποία συμμετείχαμε με τις  προτάσεις μας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Είχαν απομείνει λεπτομέρειες τις οποίες  η Επιτροπή ολοκλήρωσε και παρέδωσε το πόρισμα ώστε άμεσα να εκδοθεί η ΚΥΑ .

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών η ΚΥΑ θα εκδοθεί έως την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Είναι μια προσπάθεια στην κατεύθυνση της μείωσης των Εργατικών Ατυχημάτων στον χώρο της Τ.Α. όπου όπως ξέρετε τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε σωρεία ατυχημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και θανάτους.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα Εργατικά Ατυχήματα στους ΟΤΑ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ                                     ΠΕΛΕΓΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΑΠ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΥΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΥΓΙΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!