Στην ημερίδα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ο Γ. Σγουρός

Τις θέσεις της περιφέρειας Αττικής για το επίκαιρο θέμα της βιωσιμότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών ανέλυσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στην τοποθέτησή του στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις των Μεγάλων Εμπορικών Κέντρων στη λειτουργία των Τοπικών Αγορών».

Ο περιφερειάρχης, στάθηκε ειδικά στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που χρηματοδότησε με 130 εκ ευρώ για την Αττική μέσω του ΠΕΠ, το Πρόγραμμα Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το οποίο διαθέτει συνολικά 456 εκ €: «Το συγκεκριμένο υποστηρικτικό Πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των ΜΜΕ της Αττικής, και ιδιαίτερα στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, τονώνοντας την οικονομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε σχετικά ο κ. Σγουρός.

Επιπλέον, τόνισε την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικό στρατηγικό σχέδιο που να συνδέει τη χωροταξία, την αστική ανάπλαση και την εμπορική τόνωση, στην εκπόνηση του οποίου να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού: «Είναι λάθος της Κεντρικής Διοίκησης να έχει σε απόσταση την τοπική αυτοδιοίκηση από τη λήψη αποφάσεων στον τομέα αυτό. Με καλή συνεργασία, πρέπει να μεταβούμε σε αυτό που ονομάζεται Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση», δήλωσε.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται στην Αττική, υπογράμμισε ότι «η συμφωνία των κοινωνικών και οικονομικών φορέων στην πρόταση ανάπτυξης πρέπει να αποτυπώνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής».

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αμανατίδου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!