Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση κτιρίων νοσοκομείων και φυλακών

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», κ. Νικόλαος Παπαδάκης, με αντικείμενο την αναβάθμιση, κατασκευή, βελτίωση και ανακατασκευή των κτιριακών υποδομών Υγείας (π.χ. νοσοκομεία, κέντρα Υγείας κλπ), και ειδικότερα αυτών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι οι εν λόγω υποδομές, να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες κτιριακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους, η καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η διευκόλυνση του έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στις άμεσες προτεραιότητες τέθηκε η ανάληψη δράσεων και η εκπόνηση μελετών των έργων που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, και που αφορούν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας στον Πειραιά ‘Άγιος Παντελεήμων – ΓΝΔΑ ‘Η Αγία Βαρβάρα’, προϋπολογισμού 1.600.000 Ευρώ και του έργου που αφορά στις επισκευές σωληνώσεων του ειδικού αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά ‘Μεταξά’ με προϋπολογισμό 1.100.000 Ευρώ. Τα δυο έργα χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις θα αφορούν σε έργα που θα χρηματοδοτηθούν τόσο από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, όσο και από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η συνεργασία των δυο φορέων θα έχει διάρκεια τριών ετών με δυνατότητα ανανέωσης του Συμφώνου Συνεργασίας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!