Συμμετοχή της Π.Κρήτης στο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2014»

Στις εργασίες του 19ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2014» που οργανώθηκε στην Αθήνα από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Βιομηχανίας Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη .

Στο ετήσιο αυτό συνέδριο, που αποτελεί θεσμό, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης έκανε ανασκόπηση των εξελίξεων και παρουσίασε τις προτεραιότητες της χώρας για την βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη.

Το συνέδριο περιέλαβε παρουσιάσεις για τις αλλαγές στο διεθνές Ενεργειακό τοπίο και νέες προκλήσεις, την γεωπολιτικής διάσταση της Ενέργειας και τον ρόλο της Ελλάδας στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, τις τάσεις στον ηλεκτρικό τομέα στην Ευρώπη και τον Διεθνή χώρο και τις προοπτικές της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την στρατηγική για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή αποδοτικότητα και στο νέο Ενεργειακό μίγμα της χώρας, τον ρόλο του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και την θέση της Ελλάδας, τις νέες προκλήσεις στην Έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο και το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον στην ενέργεια και τον ρόλο των περιφερειακών «παικτών».

Τονίστηκε ο ρόλος και οι υποχρεώσεις για την επέκταση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων, με αναφορά στο μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έργο της επόμενης προγραμματικής περιόδου που αποτελεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα στα πλαίσια και της υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης με τον Euro – Asia Interconnector. Αναφορές έγιναν και για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης καθώς και στην προώθηση της ενεργειακής καινοτομίας. Εξάλλου έγινε ιδιαίτερη επισήμανση στα προγράμματα ενεργειακής ανακαίνισης δημοσίων και δημοτικών κτηρίων, ξενοδοχείων και κτηρίων του τριτογενούς τομέα καθώς και κατοικιών που πρόκειται να προκηρυχτούν το επόμενο έτος. Στις εργασίες του συνεδρίου από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Ν. Ζωγραφάκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΕΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΝΑΣΑΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!