«Πράσινο φως» για τη μεταφορά σκουπιδιών εκτός Πελοποννήσου

Υπογράφηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων Μανώλη Αγγελάκα, μετά και τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η απόφαση για τη μεταφορά των σκουπιδιών των δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση να φτάσει και στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο, ώστε να την υπογράψει, και να αρχίσει έτσι η μεταφορά των απορριμμάτων των δύο δήμων εκτός Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχουν οι σχετικές συμφωνίες των δύο δήμων με ιδιώτες για τη μεταφορά των σκουπιδιών στη Φυλή.

Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής εξέφρασε την ελπίδα πως θα ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των απορριμμάτων και ότι μέσα στο εξάμηνο (σ.σ.: αυτή είναι η χρονική διάρκεια της συμφωνίας) θα μπορέσει να δοθεί οριστική λύση των σκουπιδιών με την εγκατάσταση κομποστοποιητών και ΚΔΑΥ.

Έπειτα από δύο μήνες ξεκίνησε η αποκομιδή σκουπιδιών στην Τρίπολη

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στους δρόμους της Τρίπολης, ύστερα από περίπου δύο μήνες που είχε διακοπεί, διότι ο δήμος δεν έχει χώρο απόθεσης των σκουπιδιών.

Συνεργεία του δήμου με απορριμματοφόρα, αλλά και φορτηγά, εκσκαφικά, ανυψωτικά μηχανήματα, κ.α., απομακρύνουν τα σκουπίδια από τους δρόμους και στην συνέχεια ειδικό μηχανοκίνητο όχημα απολυμαίνει τους κάδους και τον περιβάλλοντα χώρο που είχε καλυφθεί με σκουπίδια.

Τα σκουπίδια μεταφέρονται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας που λειτουργεί ως προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης, για να συνεχιστεί συστηματικά και ομαλά η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη και από εκεί, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η μεταφορά 65 τόνων την ημέρα στον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την διοίκηση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η δημοτική αρχή εκτιμά, ότι θα χρειαστούν δέκα ημέρες, προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από την Τρίπολη και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη.

 

Διαβάστε επίσης:
Λυκουρέντζος σε Σμυρνιώτη: Να γίνει άμεσα ψεκασμός και απομάκρυνση των σκουπιδιών
Τρίπολη: Παραμένουν τα σκουπίδια, έρευνα ξεκινάει ο δήμος
Πελ/νησος: Προσωρινά δεματοποιητές και κομποστοποιητές για τα σκουπίδια
Καλαμάτα: Νίκας και Αγγέλακας συζήτησαν για τα σκουπίδια και το Λιμενικό Ταμείο
ΦοΔΣΑ Πελ/νήσου: Να εφαρμοστεί άμεσα η ενδιάμεση λύση για τα σκουπίδια
Σγουρός: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τρίπολη να γίνει Νάπολι»
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Περιβαλλοντικό έγκλημα η μεταφορά των σκουπιδιών Πελ/νήσου
Δ. Καμιζής: Να πάνε άμεσα τα σκουπίδια στα Λιόσια

Ερμιονίδα: Παραίτηση του δημάρχου για σκουπίδια-δεματοποιητές
ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί ο δεματοποιητής στο Δήμο Ερμιονίδας

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΔΣΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση