Περιφέρεια Ηπείρου: Προς συνεργασία οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

  • Απο stergios
  • 26 Μαΐου 2018 - 12:19
  • Comments Off

Δεν αποκλείεται συνεργασία και κοινή κάθοδος στις εκλογές των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», δηλαδή των παρατάξεων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής αντίστοιχα στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

Στις 11 Ιουνίου στις 19.00 στο Du Lac, η «Ήπειρος της Ανατροπής» και η «Συμμαχία Ηπειρωτών» διοργανώνουν κοινή εκδήλωση για τον «Κλεισθένη Ι» και την απλή αναλογική. Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής του Ποταμιού (και της ΚΙΝΑΛ), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώην επικεφαλής της «Ηπείρου της Ανατροπής».

Πρακτικά, είναι το πρώτο βήμα προς την κοινή κάθοδο των δύο παρατάξεων στις περιφερειακές εκλογές ή έστω, τη μετεκλογική τους συνεργασία. Είναι όμως και κάτι παραπάνω: οι ενωτικές πρωτοβουλίες μεταξύ δυνάμεων που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει του εκλογικού 2019, καταγράφονται ήδη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά και το «χρίσμα» που ουσιαστικά έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μετά τη συνάντηση των δυο τους.

Μετά την εκδήλωση, τι;

Οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων, Κώστας Μπασιούκας και Γιώργος Ζάψας περιέγραψαν τι θέλουν από την εκδήλωση, αλλά και τι επίκειται μετά.

Ο κ. Μπασιούκας τόνισε ότι αυτή είναι η πρόταση «να συνεχίσουμε και να προεκτείνουμε αυτόν τον διάλογο στην πόλη μας ενεργοποιώντας όλες και όλους όσους ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ βαθμού, τους ενεργούς αλλά και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουμε όλοι γόνιμα στον προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας αρχίζοντας από τη γειτονιά μας».

Ο κ. Ζάψας είπε ότι είναι μια πρωτοβουλία διαλόγου, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε γίνει. «Ακόμα και στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Καχριμάνης έφερε το θέμα όταν ψηφίστηκε ο νόμος, αλλά παρουσιάσανε το κείμενο της ΕΝΠΕ» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι δύο παρατάξεις αναφέρονται «στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αλλά και ότι δεν είναι οριστική η κοινή τους κάθοδος. Οι δύο άνδρες διαχώρισαν το ρόλο των πολιτικών φορέων, λέγοντας ο μεν κ. Ζάψας ότι «η κεντρική πολιτική σκηνή δεν πρέπει να θυσιάζει τις παρατάξεις», ο δε κ. Μπασιούκας ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ κόμματος και παράταξης.

Θα τελεσφορήσει η συνεργασία; Οι πιθανότητες είναι μεγάλες, μεγαλύτερες από το 2014, όταν δεν υπήρξε κοινή κάθοδος την τελευταία στιγμή.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΨΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!