Περ.Κρήτης: Χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για πληγέντες από την κακοκαιρία του Οκτωβρίου

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ολοκλήρωσε την καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ), και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 20-22 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να διαβιβαστούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να χορηγηθεί στους δικαιούχους η δωρεάν χρηματική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά με την χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Περιφέρεια:

Με το ΦΕΚ 2645/Β/18-6-2021 περί: «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση της 20ης έως 22ας Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης» οριοθετήθηκανοι πληγείσες περιοχές και αναφέρονται οι όροι και προϋποθέσεις για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους δικαιούχους. Επισυνάπτεται η Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./7352/Α325/11.06.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Με την Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./οικ. 13197/Α321/27.07.2021 (ΑΔΑ: 9ΛΨΒ465ΧΘΞ-ΒΡΦ) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίζονται οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση της 20ης έως 22ας Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης (επισυνάπτεται).

Για τις παραπάνω διαδικασίες, της στεγαστικής συνδρομής, είναι αρμόδιος ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) Ν. Χανίων, Όαση Βαρυπέτρου Χανίων, Γολγοθά 2 ΤΚ 73500 Χανιά, τηλ. 2821029287, email: [email protected]

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]