ΠΕ Ρεθύμνης: Καταγραφή άπορων, ανασφάλιστων για δωρεάν εμβολιασμούς

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκινάει προσπάθεια με στόχο την καταγραφή των πληθυσμιακών ομάδων, απόρων και ανασφαλίστων, ώστε να επιτευχθεί ο δωρεάν εμβολιασμό τους.

Ήδη αρμόδιοι από την Tοπική Aυτοδιοίκηση, τον χώρο της υγείας και την αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή, διαμορφώνουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει σε πληθυσμούς των απόρων και ανασφαλίστων παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στο Ρέθυμνο καθώς και αυτών που δεν είναι σε θέση να έχουν υγειονομική περίθαλψη. Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια θα έχουν οι κοινωνικές δομές, Βοήθεια στο σπίτι, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ των δήμων του νομού Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων. Αίθουσες των σχολείων φιλοξενούν οδοντιάτρους οι οποίοι εξετάζουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τόσο την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή τους όσο και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών του ορεινού χωριού του Ψηλορείτη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!