Π. Θεσσαλίας: Ξεκινά η κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Π. Θεσσαλίας: Ξεκινά η κατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο στην Καλαμπάκα, δίνοντας λύση στα προβλήματα στέγασης των μικρών μαθητών της περιοχής.

Συγκεκριμένα υπογράφηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η σύμβαση κατασκευής για το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας», προϋπολογισμού 2.590.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. Για εκείνους οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για την καλυτέρευση των υποδομών της εκπαίδευσης στη Θεσσαλία. Με την υλοποίηση του έργου αυτού δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της Καλαμπάκας, καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Πλέον ξεκινά η κατασκευή ενός σύγχρονου διδακτηρίου με 10 αίθουσες, 6 διδασκαλίας και 4 εργαστηριακές, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και γραφεία. Με το έργο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, ενώ δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας, το οποίο χωροθετείται σε οικόπεδο του σχεδίου πόλης Καλαμπάκας με εμβαδόν οικοπέδου 2,6 στρεμμάτων. Το διδακτήριο είναι διώροφο κτίριο με υπόγειο, έχει συνολική επιφάνεια1470,00 μ2και αποτελείται από τους κάτωθι χώρους:  Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς σε αυτήν χώρους,  κυλικείο,  γραφείο του διευθυντή, γραμματεία, αναρρωτήριο, γραφείο καθηγητών, 6 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, βιβλιοθήκη χώροι υγιεινής, λεβητοστάσιο,  γενικό αρχείο και αποθήκες.  Η χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο, ο προσανατολισμός του, η ηλιοπροστασία, ο φυσικός φωτισμός και αερισμός, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου είναι στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό του κτιρίου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου και να συμβάλουν στην δημιουργία ενός ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου. Η πρόσβαση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας στο κτίριο πραγματοποιείται μέσω ράμπας, ενώ για την πρόσβαση στον όροφο έχει προβλεφθεί ανελκυστήρας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με  κύριο του έργου το Δήμο Καλαμπάκας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!