Π. Ιον. Νήσων: Συστηματική προσπάθεια για την ορθή λειτουργία των ελαιοτριβείων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
18
Οκτώβριος
Back

Π. Ιον. Νήσων: Συστηματική προσπάθεια για την ορθή λειτουργία των ελαιοτριβείων

Με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελαιοτριβέων Κέρκυρας συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιοτεχνίας Διονύσιος Τσούκας.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ορθή λειτουργία των ελαιοτριβείων, τη διαχείριση και επεξεργασία της μούργας και την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου διαχείρισης, φιλικού προς το περιβάλλον, και σύμφωνου με τους νέους όρους που έχουν τεθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσούκας ενημέρωσε ότι η ΠΙΝ προετοιμάζει για τον Σεπτέμβρη νέα εκδήλωση για να τεθούν οι τελικές λεπτομέρειες σε συνεννόηση με τους ελαιοτριβείς για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν, το δυνατόν, όλοι, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη δυναμική για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι αυτό, όπως και άλλα προβλήματα, έχουν προκύψει από την έλλειψη κανονιστικού πλαισίου χρήσεων γης, η ισχύς του οποίου θα έθετε κανόνες και περιορισμούς για όλους. “Η ζωή όλων μας θα ήταν πιο εύκολη με τις χρήσεις γης. Είναι πολιτικό το θέμα και ως τέτοιο πρέπει να λυθεί” πρόσθεσε.

Από πλευράς ελαιοτριβέων στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου ελαιοτριβέων Σωκράτης Κρητικός, ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Αλαμάνος και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Μεταλληνός.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!