Π.Δ. Ελλάδος: Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό

Ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την περιοχή των Καλαβρύτων, έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υπογραφή της σύμβασης του έργου για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής.

Η σχετική σύμβαση για το έργο «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων» υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά και τον ανάδοχο και είναι προϋπολογισμού 5.166.000 ευρώ.

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς πλέον δικαιωνόμαστε όλοι μετά από αγώνες δεκαετιών. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένα σοβαρό πρόβλημα που χρονίζει, αφού κυρίως, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαλλάσσονται άμεσα από το πρόβλημα της ανεπάρκειας του αποχετευτικού δικτύου και της επεξεργασίας των λυμάτων, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ξεκινά η κατασκευή ενός σημαντικού φιλοπεριβαντολλογικού έργου που το περιμένουν τα Καλάβρυτα για πολλά χρόνια. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που θα κατασκευαστούν σε 18 μήνες μαζί με την αποχέτευση που ήδη έχει ολοκληρωθεί, θα λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα» σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς και κατέληξε: «Η σημερινή ευχάριστη κατάληξη για αυτό το ζήτημα έγινε με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα καθώς και όλων των υπηρεσιών και υπαλλήλων της Π.Δ.Ε».

Οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων προβλέπεται να εξυπηρετήσουν τα λύματα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Η συνολική δυναμικότητα του έργου με προοπτική 20ετίας ανέρχεται σε 8.000 ισοδύναμους κατοίκους με δυνατότητα επέκτασης στους 12.000 κατοίκους για τη 40ετία. Η περιοχή εμφανίζει σημαντικά θετική πληθυσμιακή προοπτική ως προς τον κινητό πληθυσμό κατά κύριο λόγο, γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου, στα σημαντικά φυσικά και ανθρωπογενή μνημεία, και στο ιδιαίτερο κάλλος της ευρύτερης περιοχής και επιτείνεται από τη σχετικά μικρή της απόσταση από το Λεκανοπέδιο των Αθηνών αλλά και το οικιστικό συγκρότημα της Πάτρας.

Το αντικείμενο του έργου συνίσταται από τα έργα μεταφοράς των λυμάτων προς τις εγκαταστάσεις, τον καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς προς την είσοδο μήκους 650 μέτρων περίπου, τα έργα διάθεσης κ.α.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!