Π. Αττικής: Εφτά οι Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα σε Αθήνα, κεντρικούς δήμους

Εφτά Κυριακές το χρόνο, όσες, δηλαδή, ορίζει ο νόμος , (δυο Κυριακές των Χριστουγέννων, η Κυριακή των Βαΐων και η τέσσερις Κυριακές των κανονικών και των ενδιάμεσων εκπτώσεων) θα λειτουργούν τα καταστήματα στην Αθήνα και τους άλλους εφτά δήμους του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Αυτό προβλέπει απόφαση της αντιπεριφερειάρχη  Άννας Παπαδημητρίου  για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Καισαριανής, δίνοντας και το στίγμα των προθέσεων της Π. Αττικής και για τους υπόλοιπους δήμους του λεκανοπεδίου.

Στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Καισαριανής

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε ότι:

A. Στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Καισαριανής επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις Κυριακές που ορίζονται στη παράγραφο 1 του άρθρου 16* του ν.4177/2013 (ΦΕΚ Α΄173).

B. Η παρούσα απόφαση δεν καταλαμβάνει ζητήματα που ρυθμίζονται με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν τις τουριστικές περιοχές.

Γ. Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και έως τον Ιανουάριο του 2015

Στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης συνεκτιμήθηκαν σημαντικές παράμετροι, όπως είναι ο εξαντλητικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μέσα από τον οποίο προέκυψε ότι η περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές προϋποθέτει τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς, καθώς και το γεγονός ότι o εν λόγω νόμος έχει ήδη επιφέρει σοβαρές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

*Άρθρο 16
Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές
1. Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του
παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!