Π.Ε. Χαλκιδικής: Σύσκεψη για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
25
Ιανουάριος
Back

Π.Ε. Χαλκιδικής: Σύσκεψη για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Π.Ε. Χαλκιδικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ., Γιάννη Γιώργου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ.  Χαράλαμπος Σαρόγλου, Δημήτριος Τζηρίτης και Απόστολος Πάνας,  εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, των τοπικών συλλόγων εμπόρων, βιοτεχνών και ελευθέρων επαγγελματιών της Π.Ε. Χαλκιδικής, των τοπικών τουριστικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, στελέχη συναρμόδιων υπηρεσιών εμπορίου και υγείας και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Συνεχίζουμε σήμερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τη δημόσια διαβούλευση για το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Στη σημερινή σύσκεψη είχαμε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να συζητήσουμε ανοιχτά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να ακούσουμε τις απόψεις τους, ώστε να καταλήξουμε από κοινού σε μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση για  την τοπική οικονομία, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και των επαγγελματιών. Πριν από τη λήψη των οριστικών αποφάσεων, προτεραιότητά μας παραμένει να σταθμίσουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και να συζητήσουμε το ζήτημα διεξοδικά με όλους τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, που γνωρίζουν καλά την τοπική αγορά και τις ανάγκες της. Η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειάς μας και η παράμετρος αυτή είναι καθοριστική προκειμένου να καταλήξουμε σε οριστική απόφαση. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε από την πρώτη στιγμή για την Κεντρική Μακεδονία είναι να καλλιεργήσουμε τις συνθήκες για την ανάκαμψη της αγοράς και τη στήριξη ενός σταθερού και φιλικού περιβάλλοντος προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να αποκτήσει μια σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία με θετικό πρόσημο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, που συντόνισε τη συζήτηση, παρουσίασε αναλυτικά το νέο νομικό πλαίσιο, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα της Χαλκιδικής ως τουριστικής περιοχής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι απόψεις των εκπροσώπων των φορέων της Αυτοδιοίκησης  της Π.Ε. Χαλκιδικής που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Την ευθύνη υπογραφής της σχετικής απόφασης θα έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, με δυνατότητα ετήσιας αναθεώρησής της.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!