Μέθανα: Εντοπίστηκε φορτηγό που διακινούσε παράνομα ζώα από Βουλγαρία

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 Κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Νήσων μετέβησαν στο λιμάνι των Μεθάνων, όπου είχε δεσμευτεί από το οικείο Λιμενικό Τμήμα φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε δώδεκα (12) βοοειδή προέλευσης Βουλγαρίας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι:

Εντός του φορτηγού αυτοκινήτου βρίσκονταν δώδεκα (12) νεαρά βοοειδή εκ των οποίων σήμανση έφεραν τα δύο (2). Το φορτίο μετέφεραν οδηγός, υπήκοος Βουλγαρίας και ημεδαπός συνοδηγός. Κατά δήλωση του οδηγού, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και ιδιοκτήτης των ζώων που είχαν αγοραστεί από τον ίδιο στη Βουλγαρία και προορίζονταν για πώληση στην ημεδάπή.

Το φορτηγό μεταφοράς των βοοειδών αυτών:

α)  δεν διέθετε το απαιτούμενο πιστοποιητικό έγκρισης μεταφοράς ζώντων ζώων

β) ο οδηγός δεν διέθετε άδεια τύπου Ι ή ΙΙ για μεταφορά ζώντων ζώων και

γ)ο οδηγός δεν διέθετε πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.

Τα εν λόγω βοοειδή:

α) δεν συνοδεύονταν από υγειονομικό πιστοποιητικό,

β) δεν έφεραν την απαιτούμενη από τη νομοθεσία σήμανση

γ) προέρχονταν από τη Βουλγαρία, χώρα στην οποία εφαρμόζονται μέτρα για τη Οζώδη Δερματίτιδα των βοοειδών.

Ως εκ τούτου τα βοοειδή ήταν αγνώστου υγειονομικού καθεστώτος.

Καθώς τα παραπάνω αποτελούν παράβαση των όρων και διατάξεων, που διέπουν την υγεία, το εμπόριο και τη μεταφορά ζώντων ζώων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε., και λαμβάνοντας υπόψη τον σοβαρό κίνδυνο που η παράβαση αυτή ενέχει, οι ελεγκτές της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ενήργησαν τάχιστα και προέβησαν στις προβλεπόμενες από τη σχετική  νομοθεσία ενέργειες, εισηγούμενοι την αμεση θανάτωση των βοοειδών και καταστροφή των σφάγιων.

Μετά από την ανωτέρω σχετική εισήγηση των κτηνιατρων, εκδόθηκε απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για την επιβολή της εισηγούμενης κύρωσης για τα  βοοειδή.

Επιπλέον πρόκειται να επιβληθούν στον μεταφορέα,  διοικητικές κυρώσεις από Ειδική Επιτροπή  Κτηνιάτρων ΠΕ Νήσων

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΖΩΑ, ΒΟΟΕΙΔΗ, ΜΕΘΑΝΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!