Η Κρήτη «αγκάλιασε» το Λουξεμβούργο που γιόρτασε την Εθνική του επέτειο στο Ηράκλειο

Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη» οργάνωσαν με επιτυχία μουσική εκδήλωση με το φημισμένο συγκρότημα τζαζ από το Λουξεμβούργο «Dock In Absolute».Το συγκρότημα εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά   από τον κόσμο  που κατάκλυσε το Κηποθέατρο ‘’Μάνος Χατζιδάκις’’ στο Ηράκλειο, μια εκδήλωση προφορά στους πολίτες της Κρήτης αλλά και στους ξένους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο.

Ο σκοπός της  πολιτιστικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Κρήτη, ήταν  ο εορτασμός της Εθνικής επετείου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου (23/6), όπου ο παριστάμενος Πρέσβης Christian Biever, υπογράμμισε  τις εξαιρετικές πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στην  Κρήτη και το Λουξεμβούργο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Μάλιστα ο πρέσβης στην διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης παρόντος του Περιφερειάρχη, του προξένου του Λουξεμβούργο στην Αθήνα άλλων τοπικών θεσμικών εκπροσώπων, του Δήμου, του συλλόγου φίλων του Λουξεμβούργο στην Κρήτη και του κόσμου ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία και την μεγάλη ανταπόκριση στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ο ίδιος δήλωσε φίλος της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε  συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Προξένου όπου μίλησαν για την συνέχιση της καλής συνεργασίας δίδοντας παράλληλα ο Περιφερειάρχης τα συγχαρητήρια του για την επιτυχή διοργάνωση και τις ευχές του με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής επετείου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Αντιστοίχως ο Πρέσβης δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε συνάντηση τους στο «Μαρίνα» στο δείπνο που παρέθεσε η Πρεσβεία του Λουξεμβούργο στην Ελλάδα προς τους θεσμικούς εκπροσώπους και στον σύλλογο φίλων του Λουξεμβούργο στην Κρήτη. Στην έναρξη της εκδήλωσης αλλά και στο δείπνο η πρόεδρος του συλλόγου «οι φίλοι του Λουξεμβούργου» Δέσποινα Αβραμάντη καλωσορίζοντας όλους αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του συλλόγου και της καλής συνεργασίας με το Λουξεμβούργο αλλά και στην ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης να γιορτάσει το Λουξεμβούργο στην Κρήτη την Εθνική του επέτειο. Η ίδια ευχαρίστησε  Περιφέρεια, Δήμο και Πρεσβεία για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης δίδοντας ευχές και δώρα στον Πρέσβη. Εκ μέρους της Περιφέρειας δόθηκαν στον Πρέσβη αναμνηστικά δώρα και το πολυσέλιδο βιβλίο «Μίλιε μου Κρήτη από τα παλιά» ένα βιβλίο  ντοκουμέντο «γεμάτο Κρήτη» από λαϊκή παράδοση, πολιτισμό αλλά και σπάνια Κρητική μουσική σε 8 cd.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]