Κομοτηνή: Ετοίμαζαν απόδραση από το κέντρο λαθρομεταναστών

Μια αυτοσχέδια σκάλα, ένα ψαλίδι, ένα μαχαίρι και ένα κατσαβίδι, υλικά που παραπέμπουν σε απόδραση, ανακοίνωσε πως βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο στρατόπεδο λαθρομεταναστών – Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της απολύμανσης, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε μετά την εξέγερση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα το μεσημέρι, στη μία και μισή, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κομοτηνής, ομάδες αλλοδαπών (550 στον αριθμό) προχώρησαν σε ταραχές, προκαλώντας φθορές στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό δ’υο κοιτώνων, ενώ επιπλέον έβαλαν φωτιά στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας στρώματα, είδη κλινοστρωμνής και ρουχισμό.

Στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, εκσφενδόνιζαν πέτρες, γυαλιά, ξύλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά (4) αστυνομικοί και (20) λαθρομετανάστες, ενώ προκλήθηκαν φθορές και σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τους αλλοδαπούς στους κοιτώνες τους και να αποκαταστήσουν την τάξη.

Για την ταυτοποίηση των υπαιτίων και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει και πάλι ότι η βούληση της συντεταγμένης Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εκφράζεται, κατά τρόπο αδιαπραγμάτευτο, στο ακόλουθο τετράπτυχο:

  • άσυλο, για όλους όσοι το δικαιούνται,

  • εθελούσια επιστροφή, μέσω των ειδικών προγραμμάτων, για όσους εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον,

  • αναγκαστική απέλαση, για όσους συλλαμβάνονται  και

  • παραμονή στα Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιστροφής ή απέλασης.

 

Για προηγούμενη σχετική ανάρτηση, εδώ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!