Και εγένετο… Λασιθιστάν!

Ένα νέο κράτος εν κράτει «γεννιέται» αύριο στα ανατολικά της Κρήτης, το «Λασιθιστάν» (νομός Λασιθίου), και για να «εισέλθει» κάποιος θα χρειάζεται και το σχετικό διαβατήριο. Τον «πρώην» νομό της Κρήτης αποκόπτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλώνουν την «ανεξαρτησία» τους από το κεντρικό κράτος διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής με το «τσουνάμι» συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες.

Η φράση στο διαβατήριο «Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα» προέρχεται από εκείνητου Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε επικρίνει τοπικούς φορείς για αντιδράσεις σε εργοστάσιο ηλεκτρισμού.

Σήμερα, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σελινάρι, όπου θα παραδίδουν στους διερχόμενους το διαβατήριο του «Λασιθιστάν»,  διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της περιοχής τους από την Πολιτεία. Στον κόμβο του Σελιναρίου στη εθνική οδό θα στηθεί «φυλάκιο» για να φυλά τα… σύνορα.

Να σημειωθεί πως -πέραν του διαβατηρίου- οι «επισκέπτες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι και με το τοπικό νόμισμα, το «άφρο», προκειμένου να κάνουν τις όποιες συναλλαγές τους.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΛΑΣΙΘΙΣΤΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!