Ιόνια Νησιά: Κατεβάζει ρολά η περιφέρεια για την κατάργηση του ΤΕΙ

Μετά το Δήμο Ζακύνθου, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βάζει λουκέτο στις υπηρεσίες της αύριο, διαμαρτυρόμενη για το σχέδιο «Αθηνά» και την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων. Επιπλέον, η περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων καλεί τους επτανήσιους βουλευτές, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημάρχους των Ιονίων Νήσων, τα επτανησιακά σωματεία και τους φορείς να αντιδράσουν δυναμικά συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της διαμαρτυρίας που έγινε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κινείται στο πνεύμα των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, του διαλόγου που είχε γίνει με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, «ο οποίος αθέτησε τις υποσχέσεις του για υιοθέτηση της πρότασης αναβάθμισης του Ιδρύματος που του είχε κατατεθεί, καθώς και στην πολιτική θέση της περιφερειακής Αρχής για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ιονίων Νήσων, που τα θεωρεί μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.

»Επιπλέον, η μεταφορά των τμημάτων του ΤΕΙ σε άλλες πόλεις, εκτός Επτανήσου, έρχεται ως συνέχεια μια πολιτικής που αποδυναμώνει, σταδιακά, την ΠΙΝ με το κλείσιμο υπηρεσιών, τη συρρίκνωσή τους και τη μεταφορά τους σε άλλα διοικητικά κέντρα.

»Οι πράξεις αυτές αντίκεινται στη νησιωτική πολιτική, που οφείλουν να εφαρμόζουν οι Κυβερνήσεις, μεταβάλουν τους πολίτες των νησιών σε δευτέρας κατηγορίας πολίτες και τους καθιστούν αδύναμους ακόμη και για τη διαβίωσή τους στα νησιά».

 

Διαβάστε επίσης:
Ζάκυνθος: Λουκέτο στο δήμο λόγω «Αθηνά»
Συν «Αθηνά» και… παραιτήσεις αιρετών φέρει
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Λεβαδέων λόγω «Αθηνά», ταφόπλακα της ανάπτυξης
Ιεράπετρα: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ., κενό διοίκησης ελέω «Αθηνάς»
Από το «Λασιθιστάν» οι πρώτες παραιτήσεις δημάρχων λόγω «Αθηνάς»

Αγοραστός: Ο Αρβανιτόπουλος αυτοδιαψεύδεται με το το «Αθηνά»
Π. Ιονίων Νήσων: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση του ΤΕΙ
Ήπειρος: Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα υπό κατάργηση τμήματα Δ. Ελλάδας, Δ. Μακεδονίας
Δ. Ιωαννιτών: «Λογικές μικροπολιτικών και μικροτοπικιστικών εξυπηρετήσεων» στο «Αθηνά»

Δεικτάκης: Αναξιοπρεπής και αναξιόπιστος ο Αρβανιτόπουλος
Το «γαϊδούρι» του ΤΕΙ Κρήτης

Υπ. Παιδείας: Ιδού, η λίστα με τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ
Αρβανιτόπουλος: «Πρόσβαση σε αναβαθμισμένα ιδρύματα και ισχυρά πτυχία»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!