Αγοραστός: Ο Αρβανιτόπουλος αυτοδιαψεύδεται με το το «Αθηνά»

Η τελική επιλογή του υπουργείου Παιδείας και του Κωνταντίνου Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι ενάντια στα κριτήρια που οι ίδιοι θέσπισαν, σημειώνει σε δήλωσή του για το σχέδιο «Αθηνά» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αποφάσεις γιατί είναι άδικες και διότι η αναπαραγωγή του ιδίου συστήματος σε χαμηλό επίπεδο, αναπαράγει και τις παθογένειες αυτές, που συντηρούν και βαθαίνουν την κρίση», σημειώνει.

Όπως σημειώνει, καταργεί το ΤΕΙ Θεσσαλίας που βρίσκεται σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης και αποτελεί προστιθέμενη αξία για την περιφέρεια, με πολύπλευρη δράση και μετρήσιμα αποτελέσματα. Πέραν αυτού, το ΤΕΙ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και υπάρχουν σε εξέλιξη διαγωνισμοί για εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν ότι το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας, με πολύπλευρη δράση και μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου είναι ενάντια στα κριτήρια που το ίδιο έθεσε. Με αυτές επιχειρείται συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΤΕΙ Θεσσαλίας τη στιγμή, που βρίσκεται σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση, στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης. Μεταφέρονται και καταργούνται τμήματα τα οποία διαθέτουν επαρκή μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικό προσωπικό. Υπάρχουν υποδομές κτηρίων και εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το ΤΕΙ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και υπάρχουν σε εξέλιξη διαγωνισμοί για εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αποφάσεις γιατί είναι άδικες και διότι η αναπαραγωγή του ιδίου συστήματος σε χαμηλό επίπεδο, αναπαράγει και τις παθογένειες αυτές, που συντηρούν και βαθαίνουν την κρίση.

Διαβάστε επίσης:
Από το «Λασιθιστάν» οι πρώτες παραιτήσεις δημάρχων λόγω «Αθηνάς»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!