Γ. Σγουρός: Κίνδυνος να χαθούν έργα και χρήματα από το ΕΣΠΑ

Τον  κώδωνα του υπαρκτού πλέον κινδύνου να χαθούν έργα και χρήματα από το ΕΣΠΑ, έκρουσε σήμερα στο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Ατττικής, ο Περιφερειάρχης Ατττικής Γ. Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του Α΄και Β΄Βαθμού Αυτοδιοίκησης καθώς σε  σε 7 μήνες λήγει το ΕΣΠΑ και πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση πλήθους έργων υποδομής στους Δήμους της Αττικής.

Αν δεν γίνει αυτό, όπως επεσήμανε υπάρχει διπλός κίνδυνος: : τα έργα θα μείνουν ημιτελή και θα πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα. «Έχουμε όλο ιστορικό χρέος να ολοκληρώσουμε τα έργα και να μην αφήσουμε τους κοινοτικούς πόρους να χαθούν» τόνισε.

«Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι όλοι το δυσβάσταχτο βάρος που θα σημαίνει για την πατρίδα μας μια τέτοια διπλή αποτυχία: και τα έργα να μην γίνουν, και τα χρήματα να μας τα ζητάνε πίσω. Έχουμε όλοι ένα μεγάλο βάρος, ένα

ιστορικό χρέος θα έλεγα, να ολοκληρώσει ο καθένας τα έργα που ο Δήμος του έχει ζητήσει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ», επεσήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έλλειψη ευελιξίας του κεντρικού Κράτους: «Το Κράτος πρέπει να μας διευκολύνει και όχι να μας δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ύπαρξη διαφορετικού ποσοστού για το εργολαβικό όφελος στους Δήμους (18%) και στις Περιφέρειες (28%) που ορίζει ο Νόμος, δημιουργώντας αδυναμία μεταφοράς ώριμων έργων στο ΕΣΠΑ. Έχουμε ζητήσει αυτό να αλλάξει με μια απλή τροπολογία και ακόμη περιμένουμε».

Τόσο ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ,  Ν. Σαράντης, όσο και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κ. Ασκούνης δήλωσαν ότι συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία του Περιφερειάρχη Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Σγουρού- Βιρβιδάκη για ΕΣΠΑ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΠΕΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!