Εξώδικο aftodioikisi.gr σε Πατούλη: Ανακαλέστε άμεσα -Δεν θα μας τρομοκρατήσετε, φιμώσετε (έγγραφο)

"Πατούλης είσαι απερίγραπτο λαμόγιο!" (εικόνα)

Με εξώδικο απάντησε η aftodioikisi.gr στο εξώδικο που έστειλε στην ιστοσελίδα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για το δημοσίευμα υπό τον τίτλο:  «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις & για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της».

Και αφού επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η «Εξώδικη Δήλωση – Αναφορά – Καταγγελία και Κλήση σας προφανώς δεν πρόκειται να μας φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν ή να εμποδίσουν την ανωτέρω ιστοσελίδα από την νόμιμη και θεμιτή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος»,  αλλά και ότι αρνείται όλους του αβάσιμους ισχυρισμούς του, ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ «όπως αφενός εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ το σύνολο των ισχυρισμών σας εναντίον μας και αφετέρου, ΑΠΕΧΕΤΕ εφεξής από οιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια εις βάρος μας».

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής και Δικαστηρίου

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τους ισχυρισμούς σας ως αβάσιμους και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ το σύνολο των ισχυρισμών σας εναντίον μας και αφετέρου και ΝΑ  ΑΠΕΧΕΤΕ εφεξής από οιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια εις βάρος μας, που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και φίμωση ημών ή οιουδήποτε δημοσιογράφου της ανωτέρω ιστοσελίδας», καταλήγει το εξώδικο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΑΡΝΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΕΤ’ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

1.Του Χρίστου Βούζα, ατομικώς και υπό την ιδιότητα του Διευθυντή της διαδικτυακής ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr.

2.Του Χρήστου Στάμου, ατομικώς και υπό την ιδιότητα του Διευθυντή Εμπορικής Ανάπτυξης της διαδικτυακής ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr.

3.Της…………… ατομικώς και υπό την ιδιότητα του Υπεύθυνης Προστασίας Δεδομένων και Υπεύθυνης Εμπορικής Ανάπτυξης της διαδικτυακής ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr.

ΚΑΤΑ

Του Γεώργιου Ε. Πατούλη, ατομικώς και υπό την ιδιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, κάτοικο ως εκ της ιδιότητάς του Αθηνών, Λ. Συγγρού, αρ. 15-17.

Σε απάντηση της από 30-03-2021 Εξώδικης Δήλωσης – Αναφοράς – Καταγγελίας και Κλήσης σας, η οποία κατά δήλωσή σας κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου (;), στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (εν είδει «εγκλήσεως»;) και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι ΑΡΝΟΥΜΕΘΑ παντάπασιν τους αβάσιμους ισχυρισμούς σας και επαγόμεθα τα εξής:

  1. Όπως καλώς γνωρίζετε, η ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr ανάρτησε την από 30-03-2021 ανάρτησή της με τίτλο «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις & για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της», της οποίας το περιεχόμενο είναι απολύτως ακριβές, αποτελούμενο είτε από αληθή γεγονότα, είτε από όλως δικαιολογημένα δημοσιογραφικά συμπεράσματα εριζόμενων επί επίσης αληθών γεγονότων. Η δε αναφορά στο πρόσωπό σας, όπως συνομολογείτε και εσείς ο ίδιος διά της επικλήσεως της ιδιότητάς σας του Περιφερειάρχη Αττικής, έλαβε χώρα εξ’ ευλόγου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος σε μία ιστοσελίδα με δημοσιεύματα αμιγούς ενδιαφέροντος της Αυτοδιοίκησης (!), τα δε «προσωπικά δεδομένα σας» που όψιμα επικαλείστε ως δήθεν παρανόμως επεξεργασθέντα εκ μέρους μας, έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετές μέρες σε πολλά έντυπα, ιστοσελίδες και εν γένει ΜΜΕ, συνεπεία της δημοσιότητας που έλαβε η προσωπική σας αντιδικία με την σύζυγό σας Μαρίνα Πατούλη, με πρωτοβουλία μάλιστα της ίδιας της συζύγου σας, την δε ιδιότητά σας ως οικογενειάρχη, σύζυγο και πατέρα εμείς ουδέποτε θίξαμε, καθόσον προφανώς παρασυρθήκατε από όσα τυχόν έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε έτερα ΜΜΕ, στρεφόμενος με άδικο μένος εναντίον μας. Αψευδές δε στοιχείο της όλως αντικειμενικής δημοσιογραφίας του συντάκτη της αναρτήσεως, είναι ότι ο συντάκτης επικαλέστηκε την δημοσιογραφική πηγή του, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της συζύγου σας, δεν προέβη σε δυσμενείς κρίσεις ή χαρακτηρισμούς, ο δε τίτλος της δημοσιεύσεως συνιστά περίληψη του δημοσιεύματος και είναι επίσης απολύτως ακριβής, η δε σύζυγός σας δεν διέψευσε ως σήμερα το ως άνω δημοσίευμα, με αποτέλεσμα όλως νομίμως και θεμιτώς να γίνεται αναφορά σε αυτό. Είναι δε προφανές ότι ουδέν ζήτημα περί «προσωπικών δεδομένων» σας τίθεται εν προκειμένω, παρά επικαλείστε αυτό με μόνο σκοπό να ποινικοποιήσετε την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Συνεπώς, οι πομπώδεις ισχυρισμοί σας περί δήθεν «δολιότητάς μας» ουδένα πείθουν, πόσο μάλλον τις Αρχές στις οποίες φέρεστε να κοινοποιήσατε την από 30-03-2021 Εξώδικη Δήλωση – Αναφορά – Καταγγελία και Κλήση σας και προφανώς δεν πρόκειται να μας φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν ή να εμποδίσουν την ανωτέρω ιστοσελίδα από την νόμιμη και θεμιτή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Τουναντίον δε, επειδή ακριβώς τηρούμε το Νόμο και την Κώδικα Δεοντολογίας -παρά το γεγονός ότι ρητώς αρνούμεθα τους ισχυρισμούς σας-, η από 30-03-2021 εξώδικη δήλωση-αναφορά-καταγγελία-κλήση σας, δημοσιεύτηκε αμέσως αυτούσια εγγύς της επίμαχης ανάρτησης, προκειμένου να καταστεί σαφές στους αναγνώστες μας ποια είναι η τοποθέτησή σας επί των δημοσιευμάτων που αναδημοσιεύτηκαν, χωρίς κρίσεις και θέτοντας μόνο ερωτήματα, κυρίως δε, προκειμένου να κρίνουν ελεύθερα την ποιότητα και την βασιμότητα των ισχυρισμών του κ. Περιφερειάρχη Αττικής (έστω και άνευ δηλωθείσας διευθύνσεως κατοικίας!).

2.Επειδή ο 2ος και 3η από εμάς ουδεμία σχέση έχουμε -όπως άλλωστε συνομολογείτε στην ως άνω εξώδικη δήλωσή σας- με την σύνταξη ή την έκδοση της ιστοσελίδας, αλλά μόνο με την εμπορική ανάπτυξη αυτής και συνεπώς, αδίκως μας εμπλέκετε και μας καταλογίζετε παράνομες πράξεις.

3.Επειδή ουδέποτε η ανωτέρω διαδικτυακή ιστοσελίδα και εμείς ατομικά και υπό τις ανωτέρω ιδιότητές μας παραβιάσαμε το Νόμο, ουδέποτε καταφερθήκαμε εναντίον σας με δήθεν ψευδείς, προσβλητικούς, απαξιωτικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, όπως πομπωδώς -αλλά άνευ νομικού και ουσιαστικού ερείσματος επάγεστε- και ως εκ τούτου ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τους ισχυρισμούς σας ως αβάσιμους , ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως αφενός εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ το σύνολο των ισχυρισμών σας εναντίον μας και αφετέρου, ΑΠΕΧΕΤΕ εφεξής από οιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια εις βάρος μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής και Δικαστηρίου

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τους ισχυρισμούς σας ως αβάσιμους και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ το σύνολο των ισχυρισμών σας εναντίον μας και αφετέρου και ΝΑ  ΑΠΕΧΕΤΕ εφεξής από οιαδήποτε δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια εις βάρος μας, που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και φίμωση ημών ή οιουδήποτε δημοσιογράφου της ανωτέρω ιστοσελίδας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν, προς τον οποίο απευθύνεται, για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην Έκθεση Επιδόσεώς του.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΞΩΔΙΚΟ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, AFTODIOIKISI.GR, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΙΜΩΣΗ, PROTEINOMENA, ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!