Έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη-Προχωρούν οι διαδικασίες

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν το Σεπτέμβριο οι υπογεγραμμένες συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων των θαλάσσιων περιοχών «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» με μισθώτριες εταιρείες είναι η κοινοπραξία των Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια.

Το ενδιαφέρον των πολυεθνικών του χώρου αναμένεται να αυξηθεί και για άλλες αδιάθετες θαλάσσιες εκτάσεις νότια της Κρήτης μετά την ψήφιση των συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική περίοδος των θαλάσσιων περιοχών «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» διαρκεί 8 χρόνια, διάστημα στο οποίο προβλέπεται υποχρεωτικά η διεξαγωγή σεισμικών και γεωχημικών ερευνών καθώς και μιας γεώτρησης βάθους 4.000 μέτρων.

Οι σεισμικές έρευνες, θα διεξάγονται υπό λεπτομερές πλέγμα μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος το οποίο θα περιγραφεί σε κατάλληλο περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΡΗΤΗ, ΕΡΕΥΝΕΣ, ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!