«Επιστροφή στην Κεντρική Μακεδονία» για τον Τζιτζικώστα – Δηλώσεις για την περιφέρεια και όχι για τη ΝΔ

Την ώρα που πολλοί από τους υποστηριχτές του, του ζητούν να στηρίξει Κυριάκο Μητσοτάκη στον β΄ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επιλέγει «επιστροφή στην περιφέρεια». Έτσι, με δήλωσή του στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  για το 2015 περιέγαψε τους στόχους της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2016.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Τζιτζικώστας έβαλε τέσσερις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά, ευχόμενος παράλληλα χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους περιφερειακούς συμβούλους, τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια και τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «για τη νέα χρονιά οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι υψηλοί. Πρώτος στόχος μας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σημαντικές αλλαγές που προγραμματίζουμε στον οργανισμό της Περιφέρειας, ώστε να γίνει ένας φορέας σύγχρονος και να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεύτερος κεντρικός στόχος μας είναι η διεκδίκηση από την κυβέρνηση των αναγκαίων πόρων, που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε με αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων μας και των υποχρεώσεών μας προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τρίτος στόχος είναι να ολοκληρωθεί το τρέχον ΕΣΠΑ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε άλλωστε ως Περιφέρεια πρώτοι σε απορρόφηση κονδυλίων πανελλαδικά επί δύο συνεχόμενα χρόνια κι αν η κυβέρνηση δεν είχε καθυστερήσει τόσο πολύ σήμερα ήδη θα είχαμε φτάσει στο 100% της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τέταρτος στόχος μας είναι να ξεκινήσει ταχύτατα το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014 – 2020, με σωστό σχεδιασμό, που εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη ολοκληρώσει. Τελικός στόχος, οι νέες θέσεις εργασίας, τα έργα υποδομών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η ανάδειξη της περιοχής μας και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να είναι σίγουροι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε το 2016 να είναι μια ακόμη πιο αποδοτική χρονιά για όλους και για τον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΔ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΣΤΟΧΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!