Έντονη αντίδραση της Περ. Πελοποννήσου σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκάλεσε ανακοίνωση της  Δημοκρατικής Αριστεράς για το θέμα των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια κάνει λόγο για ατυχείς διατυπώσεις του συντάκτη της ανακοίνωσης και τον καλεί να ανασκευάσει. Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ εγκαλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου βάσει –υποτιθέμενων όπως τονίζει η Περιφέρεια- αιτιάσεων Δημάρχου για μη πληροφόρηση επί του θέματος. Η Περιφέρεια τονίζει ότι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος βαρύνεται με πολλές απευθείας αναθέσεις μεταφοράς απορριμμάτων με τις οποίες  ρυπαίνει και μολύνει τα δάση, τα ποτάμια και τις θάλασσες τις Πελοποννήσου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου για το θέμα των απορριμμάτων.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης (που φαίνεται να αγνοεί την ενδελεχή ενημέρωση που έγινε ειδικά για το θέμα των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη) εγκαλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου βάσει –υποτιθέμενων- αιτιάσεων Δημάρχου για μη πληροφόρηση.

Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος (τον οποίον σπεύδει να επικαλεστεί και να υποστηρίξει ο συντάκτης της ανακοίνωσης) βαρύνεται με πολλές απευθείας αναθέσεις μεταφοράς απορριμμάτων με τις οποίες  ρυπαίνει και μολύνει τα δάση, τα ποτάμια και τις θάλασσες τις Πελοποννήσου.

Εκτός αυτού, ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, όπως και ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ έχουν προσκληθεί σε πολλές συσκέψεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου  με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπους Υπουργείων, κλπ, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα των απορριμμάτων. Συμμετείχαν επίσης στην συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για την ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου του έργου της Ολοκληρωμένη Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου και οι δύο έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για το επίτευγμα αυτό.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης φαίνεται να προσπερνά και τα στοιχεία που δόθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τα οποία προκύπτει η δυνατότητα (και άρα η απαίτηση) μείωσης των δημοτικών τελών από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε μία εποχή που οι Πολίτες δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση περιμένουμε από το υπεύθυνο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς να ανασκευάσει τις τουλάχιστον ατυχείς διατυπώσεις του συντάκτη της ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζουμε τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ, όταν στελέχη της κατείχαν θέσεις ευθύνης στο ΥΠΕΚΑ, και κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την οριστική λύση του μεγαλύτερου και διαχρονικότερου προβλήματος της Περιφέρειάς μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί σίγουρο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δύναται να διαφωνεί με την οριστική λύση που προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό, προστατεύει το περιβάλλον και, κυρίως, μειώνει τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση