Εγκαίνια θεμελίωσης του ΚΕΛ Κρωπίας με προϋπολογισμό 112,9 εκ.

Οριστική λύση στο τεράστιο αποχετευτικό πρόβλημα της Ανατολικής Αττικής, δίνει το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας, το οποίο θεμελιώνεται συμβολικά το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τους δημάρχους Κρωπίας, Δημ. Κιούση και Παιανίας, Δημ. Δάβαρη.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 112,9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων με συνολικό μήκος 81 χιλιόμετρα, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα καταργηθούν 40.000 βόθροι στην Ανατολική Αττική. Το ΚΕΛ έχει δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων 135.000 κατοίκων, καθώς και δυνατότητα επέκτασης για την κάλυψη συνολικά 200.000 κατοίκων.

Παράλληλα, εξαλείφεται οριστικά ο κίνδυνος επιβολής αυστηρών προστίμων στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι αποτελεί μια απαραίτητη υποδομή προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΕΛ ΚΡΩΠΙΑΣ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!