ΧΥΤΑ Φυλής: Κόντρα Πατούλη – Σγουρού για τα… μάτια του Μητσοτάκη

Κόντρα ανάμεσα στους δύο Υποψήφιους Περιφερειάρχες Αττικής, κκ. Γιώργο Πατούλη και Γιάννη Σγουρού προκάλεσε η χθεσινή επίσκεψη του κ. Πατούλη μαζί με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον ΧΥΤΑ Φυλής. Συγκεκριμένα, ο κ. Σγουρός με ανακοίνωσή του ανέφερε πως σε ότι έχει να κάνει με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων, «ο κ. Μητσοτάκης άδειασε πλήρως τον κ. Πατούλη που επιμένει να ασκεί κριτική στο μοντέλο των διαγωνισμών που προχωρούσε από τον Γιάννη Σγουρό την περίοδο 2012-2014 σε συνεργασία με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης (Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης), με το οποίο ένα φλέγον διαχρονικό πρόβλημα έφτανε κοντά στη λύση.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σγουρού αναφέρει τα εξής:

«Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Έκθετο άφησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη κατά την επίσκεψη του στον ΧΥΤΑ Φυλής στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στις επίσημες δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στον ΧΥΤΑ, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αδιέξοδο που διαμορφώνεται στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής «ύστερα από πέντε χρόνια προκλητικής απραξίας», δείχνοντας την θητεία της Ρένας Δούρου όπου κατά κοινή ομολογία δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η Αττική να κινδυνεύει εξαιτίας της εξάντλησης του χώρου ταφής.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο δεν στάθηκε μόνον εκεί αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα εγκαλώντας την κα Δούρου και την κυβέρνηση «Για το ότι δεν προχώρησαν σημαντικά έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με τη σωστή επεξεργασία των απορριμμάτων, αλλά και για το ότι δυστυχώς η ανακύκλωση βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά».

Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μητσοτάκης άδειασε πλήρως τον κ. Πατούλη που επιμένει να ασκεί κριτική στο μοντέλο των διαγωνισμών που προχωρούσε από τον Γιάννη Σγουρό την περίοδο 2012-2014 σε συνεργασία με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης (Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης), με το οποίο ένα φλέγον διαχρονικό πρόβλημα έφτανε κοντά στη λύση.

Ο κ. Πατούλης πιάστηκε για πολλοστή φορά αδιάβαστος στα θέματα της Περιφέρειας Αττικής. Εάν δεν ήξερε, ας ρώταγε.»

Η απάντηση Πατούλη

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, αφού με δική του ανακοίνωση απατώντας στα περί αδειάσματος από τον κ. Μητσοτάκη ανέφερε πως»η επιλογή του για τη θέση του Περιφερειάρχη είναι ο Γιώργος Πατούλης». Επίσης τόνισε πως ο κ. Σγουρός «οδηγείται σε γκάφες που αναδεικνύουν από τη μια την αμετροέπεια του και από την άλλη την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής από πλευράς του.» Επίσης ανέφερε μέσω της ανακοίνωσης του πως «με Σγουρό Περιφερειάρχη, θάβονταν χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια στη Φυλή. Και με Δούρου Περιφερειάρχη, εξακολουθούν να θάβονται χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια στη Φυλή.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πατούλη
Η αγωνία του κ. Σγουρού να ξεκολλήσει δημοσκοπικά από τα χαμηλά νούμερα που καταγράφει η υποψηφιότητά του, τον οδηγεί σε γκάφες που αναδεικνύουν από τη μια την αμετροέπεια του. Και από την άλλη την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής από πλευράς του.

Ο κ. Σγουρός ξεχνά ότι ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής που δεν κατάφερε στη διάρκεια της θητείας του να προωθήσει την ανακύκλωση και να προωθήσει ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής.

Με Σγουρό Περιφερειάρχη, θάβονταν χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια στη Φυλή. Και με Δούρου Περιφερειάρχη, εξακολουθούν να θάβονται χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια στη Φυλή.

Δούρου και Σγουρός είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

Στα πρόσωπά τους αποτυπώνεται η διαχειριστική ανικανότητα της Περιφέρειας Αττικής να υιοθετήσει ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, όπως συμβαίνει σήμερα σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Ας μην αναζητά λοιπόν «σωσίβιο» στη διαχειριστική του ανικανότητα και την πολιτική του ανεπάρκεια, στις υπεύθυνες, για το συγκεκριμένο ζήτημα δηλώσεις, του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Να μην ξεχνά ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός, που ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση κι ευθύνη να συνδράμει ως επόμενος Πρωθυπουργός, την επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην επίλυση του προβλήματος. Και η επιλογή του για τη θέση του Περιφερειάρχη είναι ο Γιώργος Πατούλης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΚΟΝΤΡΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΠΑΤΟΥΛΗ, ΣΓΟΥΡΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!