Μπακογιάννης για προσφυγικό: Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο – Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε λύση

«Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα σχέδιο, μια στρατηγική. Δεν υπάρχει εσείς κι εμείς στο προσφυγικό. Όλοι μαζί είμαστε θα πρέπει να δώσουμε μια πραγματική λύση» σημείωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον Real Fm, επισημαίνοντας ότι το κράτος ήταν απροετοίμαστο για να δεχτεί τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων.

«Έχουμε ανοιχτή γραμή με το υπουργείο και μιλάμε και με τον κ. Βίτσα και τους συναρμόδιους υπουργούς» σημείωσε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο πλαίσιο δράσεων για να ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει και πότε πρέπει να το κάνει. Αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα από την αρχή όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι».

Επεσήμανε ότι είναι η συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνάς τόνισε ωστόσο ότι «δυστυχώς το κράτος υστερεί πάρα πολύ».

Σχετικά με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι «έχουμε παρατηρήσει μια αλλαγή. Στην αρχή ήταν διερχόμενοι. Ήταν δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν στα σύνορα και έψαχναν κάπου να μείνουν για κάποιες μέρες. Πλέον έχουμε παρατηρήσει μια μονιμότητα. Βεβαίως δεν έχουν καμία διάθεση να μείνουν στην Ελλάδα. Εξ ανάγκης όμως μένουν στον χώρο που τους παρέχουμε.»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!