Αθώοι Ψωμιάδης, Τσαμασλής για το Ωραιόκαστρο μέσω… παραγραφής

Απάλλαξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλους τους κατηγορουμένους για την υπόθεση που αφορούσε την κατασκευή του δρόμου Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ακόμη κι αν τελικά προκλήθηκε ζημία, το ύψος της δεν υπερβαίνει τις 29.000 ευρώ, οπότε τα αδικήματα τα οποία βαρύνουν τους 28 κατηγορουμένους είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της 5ετίας. Ο νόμος προβλέπει ότι κακουργηματικού χαρακτήρα θεωρείται η ζημιά για το Δημόσιο άνω των 130.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των 28 κατηγορουμένων ήταν ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Τσαμασλής, πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος.

Στο θέμα της αργίας του αναφέρθηκε ο κ. Τσαμασλής μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «Περιμένω, τη Δευτέρα, απόσπασμα με την απόφαση του δικαστηρίου και την Τρίτη επανέρχομαι αυτοδικαίως στα καθήκοντά μου. Το δικαστήριο με παρέδωσε καθαρό και ξάστερο στην κοινωνία, εξέλιξη την οποία επιθυμούσα».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΙΚΗ, ΑΘΩΩΣΗ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ, ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!