Αντιπεριφέρεια Πειραιά: Ποιες ενέργειες έγιναν για τη ρύπανση

Σε ενημέρωση για τις ενέργειες των Υπηρεσιών της ΠΕ Πειραιά για την προστασία των πολιτών από τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό προχώρησε με την έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Σύμφωνα με αυτό: 

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την προστασία των πολιτών από τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό, έχουν προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Περιβάλλοντος, με βάση τις εντολές, που δόθηκαν από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος πραγματοποιούν συστηματικά και σε καθημερινή βάση αυτοψίες και ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Υγείας των πολιτών.

Έτσι:

• Η Διεύθυνση Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής έχει αποστείλει έγγραφες οδηγίες στους Δήμους Πειραιά και Σαλαμίνας για τη σήμανση με απαγορευτικές πινακίδες των ακτών κολύμβησης της Σαλαμίνας, του Πειραιά και της πλαζ «Βοτσαλάκια» και την ενημέρωση του κοινού.

• Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημέρωσε τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς για την απαγόρευση αλιείας στις προσβεβλημένες από ρύπανση περιοχές. Επίσης, πραγματοποίησε ελέγχους στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν αλιεύματα και οστρακοειδή ακατάλληλα ή μολυσμένα

• Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος πραγματοποίησε αυτοψία καθ ολο το μήκος των ακτών και είναι σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων προκειμένου να εντοπίζονται τα μολυσμένα σημεία και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!