Ανακοινώθηκε επίσημα η λειτουργία Προξενείου του Λουξεμβούργου στην Κρήτη

Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Κρήτης και Λουξεμβούργου συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα Paul Alphons Steinmetz. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρουσία και του νέου Προξένου του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργου Αεράκη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρέσβης Paul Alphons Steinmetz, συμφώνησαν οι δυο πλευρές να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους στους τομείς του τουρισμού, ευρύτερα της οικονομίας, του πολιτισμού, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες μεταξύ των επιστημονικών-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης και του Λουξεμβούργου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει όπως ανέφεραν ο Περιφερειάρχης και ο Πρέσβης, η λειτουργία του Προξενείου στο νησί μας με τον Πρόξενο κ. Αεράκη.

Σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά την συνάντηση αναφέρθηκαν συγκεκριμένα:

Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου Paul Alphons Steinmetz: «Συζητήσαμε με τον κ. Αρναουτάκη, την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, του τουρισμού, ανάμεσα στην Κρήτη και το Λουξεμβούργο. Ο τουρισμός από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, στην Κρήτη, πρόκειται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας μου πραγματοποιεί από τον Απρίλιο πυκνότερα δρομολόγια μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ οι πολίτες του Λουξεμβούργου ξοδεύουν ένα αρκετά σεβαστό ποσό στην διάρκεια των διακοπών τους. Παράλληλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στα Πανεπιστήμια, τα ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης και του Λουξεμβούργου και η ενδυνάμωση των πολιτισμικών σχέσεων».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Μια σημαντική συνάντηση με τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου αλλά και τον Πρόξενο στην Κρήτη τον κ. Αεράκη. Οι σχέσεις, οι συνεργασίες υπάρχουν από παλιά, με το σύλλογο φίλων Λουξεμβούργου στην Κρήτη, ακολούθησαν πολλές ανταλλαγές με θετικά αποτελέσματα ειδικά στον τομέα του πολιτισμού, και θεωρώ ότι και με την στήριξη του κ. Αεράκη, ως Πρόξενος στην Κρήτη, θα ενδυναμώσουν οι σχέσεις ακόμα περισσότερο με το νησί μας και στον τομέα όχι μόνο του πολιτισμού αλλά και στον τουρισμό, στην οικονομία, στις συνέργειες με τα ερευνητικά και επιστημονικά μας ιδρύματα. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη τον κ. Πρέσβη και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που θα παράξει ο Πρόξενος κ. Αεράκης».

Ο Πρόξενος του Λουξεμβούργου στην Κρήτη Γιώργος Αεράκης: «Τον περασμένο Ιανουάριο το Λουξεμβούργο αναβάθμισε τη σχέση του με την Κρήτη δημιουργώντας για πρώτη φορά Προξενείο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να διοριστώ ως Πρόξενος, γνωρίζετε όλοι ότι έχω ζήσει πάρα πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα. Λουξεμβούργο και Κρήτη έχουν μια δυνατή  σχέση η οποία ξεκίνησε πριν 30 περίπου χρόνια με τη δημιουργία του συλλόγου Κρητών στο Λουξεμβούργο ο οποίος έφερε για πρώτη φορά τους Λουξεμβούργιους σε επαφή με τον Κρητικό πολιτισμό, και στη συνέχεια με το σύλλογο των φίλων που δημιουργήθηκε πριν 15 χρόνια και κάνει μία εξαιρετική δουλειά σε πολιτιστικό επίπεδο. Ήρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα παραπάνω, ώστε αυτές οι σχέσεις να ισχυροποιηθούν και σε οικονομικό επίπεδο με την δημιουργία του Προξενείου και αυτό θα επιτευχθεί».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΡΗΤΗ, ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!